Ухвала
від 28.03.2024 по справі 141/53/24
ОРАТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 141/53/24

Провадження №2/141/63/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 березня 2024 року с-ще Оратів

Оратівський районний суд Вінницької області в складі головуючого судді Климчука С.В.,

при секретарі судового засідання Бугайчук Ю.С.,

за участю сторін:

прокурора ОСОБА_1 ,

позивач не з`явився,

відповідач не з`явився,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, не з`явилася,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу №141/53/24 за позовом керівника Немирівської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ТОВ «Оратівлатінвест», про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації,

У С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває цивільна справа №141/53/24 за позовом керівника Немирівської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ТОВ «Оратівлатінвест», про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації.

Ухвалою суду від 05.02.2024 відкрито провадження у справі №141/53/24 та призначено підготовче судове засідання на 05.03.2024.

Підготовче судове засідання, призначене на 05.03.2024 не відбулось та було відкладено на 28.03.2024, у зв`язку із неявкою відповідача ОСОБА_3 .

Позивач Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, будучи належним чином повідомленим про день, час та місце розгляду справи, в підготовче судове засідання не з`явилося, повноважного представника до суду не направило.

Натомість, 01.03.2024 на електронну адресу суду від позивача надійшло пояснення від 26.02.2024 на позовну заяву, в якій представник позивача просив суд розгляд справи здійснювати без участі представника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Відповідач ОСОБА_2 , будучи належним чином повідомленим про день, час та місце розгляду справи шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України у відповідності до ч. 10 ст.187ЦПК України повторно в підготовче судове засідання не з`явився, жодних заяв чи клопотань суду не подав, повноважного представника до суду не направив, правом на подачу відзиву не скористався.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ТОВ «Оратівлатінвест», будучи належним чином повідомленим про день, час та місце розгляду справи, повторно в підготовче судове засідання не з`явилося, жодних заяв чи клопотань суду не подало.

В підготовчому судовому засіданні 28.03.2024 прокурор Максимишин О.В. проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті не заперечував, інших заяв чи клопотань від прокурора не надходило.

Суд, заслухавши прокурора ОСОБА_1 , розглянувши матеріали справи №141/53/24, дійшов наступних висновків.

У підготовчому засіданні були проведені усі необхідні дії, передбачені ст. 197, 198 ЦПК України.

До судового розгляду спір між сторонами не врегульований.

Відповідно до ч. 2 ст. 200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає. До судового розгляду проведені підготовчі дії, які є достатніми для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Також, як вбачається з матеріалів справи, зокрема з листа Державної міграційної служби України № 6.513263/6-23 від 09.10.2023, за наявною в Державній міграційній службі України інформацією та наявними обліками територіальних органів Державної міграційної служби України (крім ГУ ДМС України в АР Крим, УДМС України в місті Севастополь, та окремих територіальних підрозділів ГУ ДМС України в Донецькій області та УДМС України в Луганській області, які тимчасово не здійснюють свої повноваження і територіальних підрозділів ДМС, які знаходяться на територіях, де ведуться активні бойові дії) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не значиться.

Частиною 11 ст.128ЦПК України встановлено, що відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису - не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Враховуючи той факт, що у зв`язку із військовою агресією російської федерації проти України відсутня можливість встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) відповідача у справі ОСОБА_2 , суд доходить висновку про необхідність здійснення повідомлення відповідача про розгляд справи шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Порядок публікації оголошень на веб-порталі судової влади України визначається Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 128, 187, 197, 198, 200, 258-260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Закрити підготовче провадження у справі №141/53/24 за позовом керівника Немирівської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ТОВ «Оратівлатінвест», про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації.

2. Призначити справу № 141/53/24 до судового розгляду по суті на 16квітня 2024року о14годині 30хвилин в залі судових засідань Оратівського районного суду Вінницької області за адресою (22600, вул. Героїв Майдану, 86/6 с-ще Оратів Вінницької області).

3. Виклик відповідача ОСОБА_2 здійснити шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України у відповідності до ч. 10 ст. 187 ЦПК України.

4. В судове засідання викликати сторін та їх представників.

5. Копію ухвали суду направити сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Климчук

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117966592
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації

Судовий реєстр по справі —141/53/24

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні