Ухвала
від 27.03.2024 по справі 457/436/24
ТРУСКАВЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 457/436/24

провадження №2-о/457/32/24

УХВАЛА

про призначення судово-психіатричної експертизи

27 березня 2024 року м. Трускавець

Трускавецький міський суд Львівської області

в складі: головуючого-судді Марчука В.І.,

присяжних Кіндракевича А.В.,

Губицької М.В.,

секретар судового засідання Ярова О.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Трускавці цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчий комітет Трускавецької міської ради Львівської області та особа щодо якої розглядається справа: ОСОБА_2 , про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки,

за участі представника ОСОБА_2 адвоката Крамара Ю.М.,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до Трускавецького міського суду Львівської області з заявою про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки, заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчий комітет Трускавецької міської ради Львівської області та особа щодо якої розглядається справа: ОСОБА_2 .

У судовому засіданні представник ОСОБА_2 адвокат Крамар Ю.М. просивпризначити по справі судово-психіатричну експертизу ОСОБА_2 , а також витребувати історію хвороби та амбулаторну карту відносно неї.

Представник заінтересованої особи у судове засідання не з`явився хоча був належним чином повідомлений про час та місце розгляду заяви, однак скерував на адресу суду заяву в якій просив судове засідання призначене на 27 березня 2024 року, проводити без його участі

Заслухавши думку учасників судового розгляду, оглянувши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно з вимогамист. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки заявник не в змозі самостійно надати суду медичні документи, що стосуються стану здоров`я ОСОБА_2 , суд вважає, що клопотання про витребування доказів слід задовольнити.

Відповідно до ч.1ст.298 ЦПК України,суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоровя фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Заслухавши думку учасників процесу, оглянувши матеріали справи, суд вважає, що для визначення психічного стану ОСОБА_2 , 1960 року народження, потрібні спеціальні знання, призначення експертизи в такому випадку є обов`язковим, а тому по справі слід призначити судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити спеціалістам Львівської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України».

Керуючись ст.ст.252,253,298 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Трускавецька міська лікарня» оригінал історії хвороби, амбулаторну картку та медичну документацію з приводу встановлення психіатричного діагнозу, лікування, перебування на диспансерному обліку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована в АДРЕСА_1 .

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчий комітет Трускавецької міської ради Львівської області та особа щодо якої розглядається справа: ОСОБА_2 , про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки,судово-психіатричнуекспертизу, на вирішення експертів поставити наступні питання:

-чи страждає ОСОБА_2 , на хронічний стійкий психічний розлад (захворювання), якщо так, то на який саме та з якого часу?

-чи може ОСОБА_2 за своїм психічним станом усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

Проведення експертизи доручити експертам Львівської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» /м.Львів, вул. Кульпарківська,95/.

Попередити експертаЛьвівської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», який буде проводити дану експертизу, про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК України.

Надати для проведення експертизи: матеріали цивільної справи № 457/436/24, провадження № 2-о/457/32/24.

Провадження в справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Присяжні: В. І. Марчук А.В.Кіндракевич М.В.Губицька

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117969107
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки,

Судовий реєстр по справі —457/436/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні