Ухвала
від 27.03.2024 по справі 604/300/24
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

604/300/24

1-кс/604/65/24

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2024 року сел. Підволочиськ

Слідчий суддя Підволочиського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання сторони кримінального провадження начальника СВ відділення поліції №5 (смт Підволочиськ) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Підволочиського відділу Теребовлянської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024211100000042 від 01 березня 2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання, слідчий суддя,

ВСТАНОВИВ:

Начальник СВ відділення поліції №5 (смт. Підволочиськ) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, погодженим прокурором Підволочиського відділу Теребовлянської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтування клопотання покликається на те, що 28 лютого 2024 року близько 18 год 00 хв водій ОСОБА_5 , житель АДРЕСА_1 , керуючи трактором «МТЗ-80», р.н. НОМЕР_1 , синього кольору, з причепним обладнанням - дисковою бороною « ІНФОРМАЦІЯ_1 », червоного кольору, рухаючись по території поля, яке розташоване неподалік фермерського господарства ФОП « ОСОБА_5 », що по АДРЕСА_1 , допустив наїзд на ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя с. Клебанівка, Підволочиської ТГ, Тернопільського району, Тернопільської області. Внаслідок ДТП ОСОБА_6 отримав тілесні ушкодження з якими доставлений до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПСР, а надалі переведений на стаціонарне лікування до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ТОР.

Відомості про цю дорожньо-транспортну пригоду 01 березня 2024 року, внесені СВ ВП №5 (смт Підволочиськ) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області до ЄРДС за №12024211100000042, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Для повного, всебічного та об`єктивного дослідження усіх обставин кримінального правопорушення існує необхідність у встановленні тяжкості та характеру отриманих потерпілим ОСОБА_6 тілесних ушкоджень. З цією метою, у кримінальному провадженні слід провести судово-медичну експертизу. Разом з постановою про призначення судово-медичної експертизи до експертної установи необхідно надати медичні документи щодо лікування останнього, які містять вичерпні дані про характер ушкоджень, їх клінічний перебіг та інші необхідні відомості. Такими документами, відповідно до п. 4.1 «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень», затверджених наказом МОЗ України від 17.01.1995 №6, є медичні карти стаціонарного хворого (історії хвороб), індивідуальні карти амбулаторного хворого, результати апаратно-інструментальних досліджень (рентгенограми, КТ, МРТ, УЗД).

Встановлено, що після дорожньо-транспортної пригоди потерпілий ОСОБА_6 проходив стаціонарне лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » Тернопільської обласної ради з 28 лютого 2024 по даний час (медична карта стаціонарного хворого №842).

Враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження наявні достатні підстави вважати, що медичні документи з КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » Тернопільської обласної ради щодо лікування потерпілого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_1 , (зокрема медична карта стаціонарного хворого) мають суттєве значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, зокрема, тяжкості та характеру отриманих тілесних ушкоджень, а також, що іншими способами довести ці обставини неможливо, тому необхідно отримати тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, на підставі якої здійснити виїмку вказаних медичних документів та у подальшому надати їх в експертну установу для проведення експертизи.

У судове засідання начальник СВ та представник володільця інформації, - Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ТОР, будучи належним чином повідомленими про дату і час розгляду, в судове засідання не з`явилися, що, відповідно до положень ч. 4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду клопотання. Начальник СВ подав заяву, в якій просить клопотання розглядати без його участі.

Згідно зі ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутись до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно доч.5ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: 1)перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 2)самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Статтею 162 КПК України передбачено, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, серед іншого належать і відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Таким чином, інформація, яку просить отримати в цьому клопотанні сторона кримінального провадження відноситься до охоронюваної законом таємниці, зокрема до відомостей, які можуть становити лікарську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю,якщо сторонакримінального провадження,крім обставин,передбачених частиноюп`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Проаналізувавши наведене, суд вважає, що стороною кримінального провадження доведена наявність достатніх підстав для задоволення клопотання, доступ до медичної карти матиме суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому клопотання являється підставним, обґрунтованим і підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159-160, 163-166 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання начальника СВ відділення поліції №5 (смт. Підволочиськ) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Підволочиського відділу Теребовлянської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024211100000042 від 01 березня 2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України задоволити.

Надати начальнику СВ ВП № 5 (смт. Підволочиськ) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до оригіналу медичної карти №842 стаціонарного хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя с. Клебанівка, Підволочиської ТГ, Тернопільського району, Тернопільської області, а також до результатів апаратно-інструментальних досліджень (рентгенограм, КТ, МРТ, УЗД) на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_1 , які зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » Тернопільської обласної ради, що за адресою: АДРЕСА_2 , з можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Строк дії ухвали двадцять днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей, законом передбачено постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення необхідної інформації.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117969741
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024211100000042 від 01 березня 2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Судовий реєстр по справі —604/300/24

Ухвала від 27.03.2024

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сидорак Г. Б.

Ухвала від 27.03.2024

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сидорак Г. Б.

Ухвала від 01.03.2024

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сидорак Г. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні