Ухвала
від 28.03.2024 по справі 686/8467/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/8467/24

Провадження № 2/686/3420/24

УХВАЛА

28 березня 2024 року м. Хмельницький

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Хмельницької області Козак О.В., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до Держави Україна в особі: Хмельницької обласної прокуратури, Слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області, Державної казначейської служби України про відшкодування моральної шкоди,

встановила:

26.03.2024 року позивач звернувся до суду з позовом до Держави Україна в особі: Хмельницької обласної прокуратури, Слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області, Державної казначейської служби України про відшкодування моральної шкоди.

Однак, вказана заява підлягає залишенню без руху, оскільки вона подана з порушенням вимог ст. 175 ЦПК України.

Згідно до ст.48 ЦПК України сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Відповідно до п. 2 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Позивачем зазначено відповідач держава в особі: Хмельницької обласної прокуратури, Слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області, Державної казначейської служби України.

Однак, в позовній заяві позивачем не зазначено код ЄДРПОУ Хмельницької обласної прокуратури. А також, не зазначено позивачем код ЄДРПОУ Слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області, і відомості по таку юридичну особу в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відсутні.

Згідно ст.185 ч.1, ч.2 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи наведене,подальший рухпозовної заявинеможливий іпозивачу сліднадати терміндля усуненнявказаних недоліків,тобто для:зазначення ідентифікаційногокоду юридичноїособи в ЄДРПОУ слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області та Хмельницької обласної прокуратури.

Керуючись ст.ст.48,175,185 ЦПК України, суддя

ухвалила:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Держави Україна в особі: Хмельницької обласної прокуратури, Слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області, Державної казначейської служби України про відшкодування моральної шкоди, залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені недоліки позовної заяви в строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117970081
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду

Судовий реєстр по справі —686/8467/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні