Ухвала
від 25.03.2024 по справі 161/21724/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/21724/23

Провадження № 2/161/1202/24

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

25 березня 2024 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі :

головуючого судді Філюк Т.М.,

за участю секретаря судового засідання Октисюк С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Луцьку в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом комунального підприємства «Волинське обласне територіальне медичне об`єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення,

в с т а н о в и в :

В провадженні Луцького міськрайонного суду Волинської області перебуває цивільна справа за позовом комунального підприємства «Волинське обласне територіальне медичне об`єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення.

25 березня 2024 року від представника відповідача надійшла заява про зупинення провадження у справі. В обгрунтування заяви вказує, що відповідач перебуває на військовій службі в військовій частині НОМЕР_1 .

Дослідивши письмові матеріали справи, суд дійшов висновку, що слід зупинити провадження у справі, з таких підстав.

Пунктом 2частини першоїстатті 251ЦПК Українипередбачено,що судзобов`язаний зупинитипровадження усправі уразі перебуваннясторони аботретьої особи,яка заявляєсамостійні вимогищодо предметаспору,у складіЗбройних СилУкраїни абоінших утворенихвідповідно дозакону військовихформувань,що переведеніна воєннийстан абозалучені допроведення антитерористичноїоперації.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 253 ЦПК України у випадку передбаченому п.2 ч.1 ст. 251 цього кодексу провадження у справі зупиняється до припинення перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції;

З матеріалів справи слідує, що солдат ОСОБА_1 з 13.03.2024 року перебуває на військовій службі в військовій частині НОМЕР_1 Міністерства оборони України.

Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 на території України введений воєнний стан.

З огляду на вищевикладене, оскільки відповідач перебуває у складі Збройних Сил України, що переведено на воєнний стан, суд дійшов висновку, що слід зупинити провадження у справі до припинення перебування відповідача у складі Збройних Сил України, або до завершення на території України воєнного стану.

Керуючись п.2 ч.1 ст.251 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника відповідача про зупинення провадження у справі задовольнити.

Зупинити провадження у цивільній справі за позовом комунального підприємства «Волинське обласне територіальне медичне об`єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення до припинення перебування відповідача у складі Збройних Сил України, або до завершення на території України воєнного стану.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Дата складання повного тексту ухвали 25 березня 2024 року.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області Філюк Т.М.

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117970540
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —161/21724/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні