Ухвала
від 28.03.2024 по справі 291/1349/23
РУЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 291/1349/23

У К Р А Ї Н А

Ружинський районний суд Житомирської області

У Х В А Л А

28 березня 2024 року

Ружинський районний суд Житомирської області

у складі: головуючого судді Митюк О.В.,

за участю секретаря судового засідання Колесник Р.Ю.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні залу суду в смт.Ружині в порядку позовного провадження цивільну справу за позовною заявою

ОСОБА_1

до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Орган опіки та піклування Вчорайшенської сільської ради Житомирської області

про визначення місця проживання дитини з батьком,-

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 про визначення місця проживання дитини з батьком.

Ухвалою судді від 27.10.2023 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження в справі, призначено підготовче судове засідання.

22.11.2023 року представником відповідача ОСОБА_3 було подано зустрічну позовну заяву до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини з матір`ю, яку представник відповідача просить об`єднати з первісним позовом в одне провадження.

Позивач в підготовче судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений.

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з`явився, подав до суду заяву про розгляд справи у його відсутність і відповідача, просить прийняти до розгляду та об`єднати з первісним позовом зустрічний позов.

Третя особа в підготовче судове засідання не з`явилася, подала до суду заяву про розгляд справи у її відсутність.

Суд оглянувши матеріали справи, дослідивши зустрічну позовну заяву встановив наступне.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Відповідно до ч.2 та ч.3 ст.193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Пред`явлені первісний та зустрічний позови виникають з одних правовідносин, регульованих нормами Цивільного кодексу України і стосуються одного предмету спору, а оскільки обидва позови взаємопов`язані, суд вважає, що їх спільний розгляд є доцільним.

Форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення зустрічної позовної заяви без руху, повернення зустрічної позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, передбачені ст.ст.185, 186 ЦПК України, відсутні.

На підставі наведеного, суд вважає за можливе прийняти зустрічну позовну заяву до спільного розгляду з первісним позовом та об`єднати її з первісною позовною заявою в одне провадження.

Керуючись ст.ст.178, 191, 193, 258-260, 277 ЦПК України, суд,-

постановив:

Прийняти до розгляду зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини з матір`ю та об`єднати в одне провадження з первісною позовною заявою за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Орган опіки та піклування Вчорайшенської сільської ради Житомирської області про визначення місця проживання дитини з батьком.

Об`єднаній цивільінй справі присвоїти номер 291/1349/23, (2/291/117/24).

Призначити підготовче судове засідання на 27 травня 2024 року на 15 год. 30 хв.

Встановити відповідачу за зустрічним позовом ОСОБА_1 право подати відзив на позов з доказами на підтвердження обставин на яких він ґрунтується, в строк не пізніше 15 днів з дня отримання даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Митюк.

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117971060
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини з батьком

Судовий реєстр по справі —291/1349/23

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні