Ухвала
від 28.03.2024 по справі 939/847/22
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/847/22

УХВАЛА

28 березня 2024 рокуБородянський районний суд

Київської області в складі: головуючої судді Герасименко М.М.,

за участю секретаря Рассказової М.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в селищі Бородянка цивільну справу за позовом виконавчого комітету Немішаївської селищної ради Бучанського району Київської області до ОСОБА_1 , Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області про визнання неправомірним і скасування рішення державного реєстратора,

ВСТАНОВИВ:

У серпні позивач звернувся до суду з вказаним позовом, у якому, з урахуванням заяви про уточнення позовних вимог, просив визнати неправомірним і скасувати рішення про державну реєстрацію прав і їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер рішення 47638379 від 05 липня 2019 року державного реєстратора КП «Реєстрація нерухомості» Святопетрівської сільської ради Бучанського (Києво-Святошинського) району Київської області Немченко О.О. про реєстрацію права власності на нерухоме майно (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна № 1865517232210, номер запису про право власності № 32263181), припинивши право власності ОСОБА_1 на житловий будинок, загальною площею 41,6 кв.м., по АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 22 вересня 2022 року було відкрито провадження у даній справі та ухвалено провести розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

У судовому засіданні представник позивача ОСОБА_2 заявила клопотання про витребування доказів, просила витребувати копії спадкових справ, заведених після смерті ОСОБА_3 і ОСОБА_4 . Крім того, просила витребувати копію інвентаризаційної справи щодо нерухомого майна по АДРЕСА_1 , копії документів, на підставі яких було проведено державну реєстрацію, згідно рішення 47638379 від 05 липня 2019 року державного реєстратора КП «Реєстрація нерухомості» Святопетрівської сільської ради Бучанського (Києво-Святошинського) району Київської області Немченко О.О., права власності на нерухоме майно (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна № 1865517232210, номер запису про право власності № 32263181) за ОСОБА_1 на житловий будинок по АДРЕСА_1 , а також довідку про проживання померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 в АДРЕСА_2 .

Представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Тимків Я.І. заперечував проти задоволення клопотання про витребування спадкових справ та місця проживання померлої ОСОБА_4 , щодо витребування інших доказів не заперечував.

Крім того, представник відповідача адвокат Тимків Я.І. заявив клопотання про витребування доказів, просив витребувати копії документів, на підставі яких було здійснено реєстрацію права власності за ОСОБА_1 на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_1 . Також, просив витребувати копії документів, на підставі яких були оформлені декларації про готовність об`єкта до експлуатації за адресою: АДРЕСА_1 , та об`єкта за адресою: АДРЕСА_3 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_5 .

Представник позивача ОСОБА_2 щодо задоволення клопотання представника відповідача адвоката Тимківа Я.І. не заперечувала.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною першою статті 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

За таких обставин, оскільки предметом позову в даній справі є скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності на нерухоме майно, а саме житловий будинок по АДРЕСА_1 та припинення права власності ОСОБА_1 на вказаний будинок, то вказані документи можуть містити дані, що мають значення для вирішення справи.

Крім того суд вважає, що з метою встановлення кола осіб, які можуть приймати участь у цій справі, є необхідним витребування інформації і щодо наявності/відсутності заповітів складених ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , а також інформацію щодо останнього місця проживання ОСОБА_3 та осіб, які постійно проживали з нею на час відкриття спадщини.

Керуючись ст. 76, 81, 84 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати з Бородянської районної державної нотаріальної контори:

-витяг зі Спадкового реєстру щодо спадкової справи і заповітів стосовно ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також інформацію чи заводилася спадкова справа після її смерті, якщо так, то витребувати завірену належним чином копію вказаної спадкової справи.

-витяг зі Спадкового реєстру щодо спадкової справи і заповітів стосовно ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також інформацію чи заводилася спадкова справа після її смерті, якщо так, то витребувати завірену належним чином копію вказаної спадкової справи.

Витребувати з Комунального підприємства Київської обласної ради «Київське обласне бюро технічної інвентаризації» завірену належним чином копію інвентаризаційної справи щодо нерухомого майна по АДРЕСА_1 ;

Витребувати з Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості» завірені належним чином копії документів, на підставі яких було проведено державну реєстрацію, згідно рішення 47638379 від 05 липня 2019 року державного реєстратора КП «Реєстрація нерухомості» Святопетрівської сільської ради Бучанського (раніше Києво-Святошинського) району Київської області Немченко Олени Олегівни, права власності на нерухоме майно (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1865517232210, номер відомостей про речове право 32263181) за ОСОБА_1 на житловий будинок по АДРЕСА_1 ;

Витребувати з Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області завірені належним чином копії документів, на підставі яких було проведено державну реєстрацію, згідно рішення 47638379 від 05 липня 2019 року державного реєстратора КП «Реєстрація нерухомості» Святопетрівської сільської ради Бучанського (раніше Києво-Святошинського) району Київської області Немченко Олени Олегівни, права власності на нерухоме майно (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1865517232210, номер відомостей про речове право 32263181) за ОСОБА_1 на житловий будинок по АДРЕСА_1 ;

Витребувати з виконавчого комітету Коростенської міської ради інформацію щодо останнього місця проживання ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та інформацію щодо осіб, які постійно проживали з нею на час відкриття спадщини.

Витребувати з виконавчого комітету Немішаївської селищної ради інформацію щодо останнього місця проживання ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , та інформацію щодо осіб, які постійно проживали з нею на час відкриття спадщини.

Витребувати з Державної інспекції архітектури та містобудування України завірені належним чином копії документів, на підставі яких було оформлено декларацію про готовність об`єкта до експлуатації, серія і номер КС 14111700206, за адресою: АДРЕСА_1 , а також завірені належним чином копії документів, на підставі яких було оформлено декларацію про готовність об`єкта до експлуатації за адресою: АДРЕСА_3 .

Роз`яснити, що зазначені документи повинні бути надані суду протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити, що в разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом або неподання таких доказів без поважних причин до відповідної особи можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбачені ст. 148 ЦПК України.

СуддяМ. Герасименко

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117971164
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання неправомірним і скасування рішення державного реєстратора

Судовий реєстр по справі —939/847/22

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні