Ухвала
від 26.02.2024 по справі 947/6390/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 947/6390/24

Провадження № 2/947/2370/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

26.02.2024

Суддя Київського районного суду м. Одеси Бескровний Я.В., перевіривши матеріали позовної заяви Одеського обласного центу зайнятості (65007, м. Одеса, вул. Адмірала Лазарєва, буд. 10) в особі Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості (65078, м. Одеса, вул. Генерала Петрова, буд. 22В) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості з виплаченої допомоги по безробіттю, -

ВСТАНОВИВ:

20 лютого 2024 року до Київського районного суду м. Одеси надійшов позов від Одеського обласного центу зайнятості в особі Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості з виплаченої допомоги по безробіттю.

Відповідно до ч.1ст. 187 ЦПК Україниза відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України, підсудна Київському районному суду м. Одеси, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не вбачається.

За таких обставин, вважаю за можливе прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно з ч. 2ст. 19 ЦПК Українипередбачено, що цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України).

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні (ч.4ст. 19 ЦПК України).

З метою забезпечення правильного, своєчасного та безперешкодного розгляду справи по суті: характеру спірних правовідносин, позовних вимог; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; вирішення клопотань сторін, вважаю про недоцільність розгляду даної справи у спрощеному позовному провадженні, тому дану позовну заяву слід прийняти до розгляду і з метою виконання вимог, передбачених ч. 1ст. 189 ЦПК Українипризначити підготовче засідання у даній справі.

Керуючись ст.ст.19, 175-177,184,187, 189 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву Одеського обласного центу зайнятості (65007, м. Одеса, вул. Адмірала Лазарєва, буд. 10) в особі Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості (65078, м. Одеса, вул. Генерала Петрова, буд. 22В) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості з виплаченої допомоги по безробіттю та відкрити провадження у цивільній справі.

Розгляд даної цивільної справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити цивільну справу №947/6390/24 до розгляду у підготовчому засіданні на 08квітня 2024року на09год.30хв. в приміщенні Київського районного суду м. Одеси (65080, м. Одеса, вулиця Варненська, 3-Б, к. 204).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати до суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами у справі (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідач, у відповідності до ч. 1ст. 193 ЦПК України, має право у строк для подання відзиву пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити позивачеві, що у разі отримання відзиву на позову заяву, позивач має право у відповідності дост.179 ЦПК України, у десятиденний строк з дня вручення відзиву на позову заяву, надати відповідь на відзив, до яких застосовуються правила встановлені частинами 3-5 статтями 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі отримання відповіді на відзив, відповідач має право у відповідності дост.180 ЦПК України, у десятиденний строк з дня вручення відповіді на відзив, надати заперечення на відповідь на відзив, до яких застосовуються правила, встановлені частинами 3-5ст. 178 ЦПК України. Копія заперечень та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації щодо справи на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud1512/.

Направити копію ухвали учасникам справи та викликати їх до підготовчого судового засідання.

Копію позовної заяви з доданими до неї документами надіслати відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бескровний Я. В.

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117976665
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості з виплаченої допомоги по безробіттю

Судовий реєстр по справі —947/6390/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Бескровний Я. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Бескровний Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні