Ухвала
від 28.03.2024 по справі 500/907/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про продовження процесуального строку

Справа № 500/907/24

28 березня 2024 рокум.ТернопільТернопільський окружний адміністративний суд у складі судді Чепенюк О.В., розглянувши у письмовому провадженні клопотання представника відповідача в адміністративній справі за позовом керівника Тернопільської окружної прокуратури , в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопільські інвестиції"</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Великоберезовицька селищна рада про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Керівник Тернопільської окружної прокуратури звернувся до суду в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопільські інвестиції"</a>, в якому просить визнати протиправною бездіяльність відповідача та зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Тернопільські інвестиції"</a> привести у стан, придатний до використання за призначенням, захисну споруду цивільного захисту - протирадіаційне укриття №74967, що знаходиться за адресою: вул. Промислова, 1А, с. Острів, Тернопільський район, Тернопільська область.

Ухвалою суду від 20.02.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у цій справі, постановлено судовий розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи (у письмовому провадженні) за наявними у справі матеріалами у строк, встановлений статтею 258 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України); залучено як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Великоберезовицьку селищну раду; встановлено відповідачу строк для подання відзиву на позов - п`ятнадцять днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі.

28.03.2024 до суду надійшов відзив на позовну заяву (сформовано в системі "Електронний суд" 27.03.2024), у якому представник відповідача зазначила, що ТОВ «Тернопільські інвестиції» є власником нежитлового приміщення за адресою: вул. Промислова, буд. 1А, с. Острів, Тернопільський район. Докази того, що вказане приміщення має статус захисної споруди, про яку йдеться у позові, відсутні. ТОВ «Тернопільські інвестиції» на даний час здійснює реконструкцію належного йому на праві власності об`єкта згідно з проектно-кошторисною документацією щодо реконструкції будівлі у зв`язку з необхідністю заміни перекриття та виконання інших будівельно-технічних робіт в силу істотного зносу приміщення та неможливості його використання, про що буде надано відповідний висновок. Також представник відповідача поставила під сумнів право прокурора на звернення до суду з таким позовом в інтересах Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області.

Одночасно у відзиві представником відповідача заявлено клопотання про поновлення строку для подання відзиву на позовну заяву. В обґрунтування клопотання вказано, що представник відповідача - адвокат Притула О.Б. уклала договір про надання правничої допомоги 05.03.2024 з ТОВ «Тернопільські інвестиції» та ознайомилася із матеріалами позову лише 12.03.2024, в результаті чого були пропущені строки на подання відзиву.

Відповідно до частини третьої статті 166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом. Таким чином, розгляд вказаного клопотання за встановленим судом порядком проведено у письмовому провадженні.

Відповідно до частини другої статті 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Продовження строку є надання нового строку на вчинення процесуальної дії, яка не була з поважної причини вчинена у заздалегідь встановлений судом строк.

Отже, сторона має право у разі наявності поважних причин звернутися до суду з клопотання про продовження процесуального строку, встановленого судом.

Згідно з частиною першою статті 261 КАС України відзив подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі.

У цій справі відповідач протягом строку, встановленого судом для подання відзиву на позов, не подав, проте обставини, наведенні у клопотанні про поновлення (продовження) цього строку є поважними.

З метою повного та всебічного з`ясування всіх обставини справи, суд вважає за необхідне продовжити відповідачу строк на подання відзиву на позовну заяву до 28.03.2024 (по день фактичного надходження відзиву на позовну заяву до суду, сформованого 27.03.2024 через систему "Електронний суд").

Керуючись статтями 121, 243, 248, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача задовольнити.

Продовжити Товариству з обмеженою відповідальністю "Тернопільські інвестиції"</a> строк для подання відзиву на позовну заяву до 28.03.2024.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяЧепенюк О.В.

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117979619
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —500/907/24

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні