Ухвала
від 29.03.2024 по справі 184/1511/16-ц
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 184/1511/16-ц

Номер провадження 6/184/47/24

29 березня 2024 рокум. Покров

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Томаш В.І.,

за участю секретаря судового засідання Михайлової Т.В.,

розглянувши у м. Покров заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Покровський відділ державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про заміну сторони виконавчого провадження,-

ВСТАНОВИВ:

До Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області надійшла заява ОСОБА_2 про заміну сторони виконавчого провадження. Заяву обґрунтовує тим, що рішенням Орджонікідзевськогоміського судуДніпропетровської областівід 02вересня 2016року булостягнуто з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,на користь ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 на утриманнядоньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,аліменти врозмірі 1/4частини зівсіх видівзаробітку,але неменше 30%від прожитковогомінімуму длявідповідного вікудитини щомісяця,починаючи з23.08.2016року додосягнення повноліттядоньки.Стягнення аліментіввідбувається черезПокровський відділдержавної виконавчоїслужби уНікопольському районіДніпропетровської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса)по виконавчомулисту №184/1511/16-ц,виданому 13вересня 2016року Орджонікідзевськимміським судомДніпропетровської області.За рішеннямвиконавчого комітетуПокровської міськоїради Дніпропетровськоїобласті №156від 26.04.2017р.опікуном малолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ,було призначеноїї,рідну бабусю.Аліменти збатька дитини ОСОБА_5 стягуються накористь мамивнучки ОСОБА_2 ,яка наз 2016року маєвисокий ступіньвтрати здоров`явнаслідок тривалоїхвороби,що спричиняєповну нездатністьдо самообслуговуваннята залежністьвід іншихосіб іперешкоджає виконаннюбатьківських обов`язків. Наведене стало підставою для звернення до суду із даною заявою.

Заявник в судове засідання не з`явилась, надала заяву, в якій просить справу розглянути за її відсутності.

Заінтересована особа ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилась, надала заяву, в якій просить справу розглянути за її відсутності.

Представник Покровського відділу ДВС у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) в судове засідання не з`явилась, надала заяву, в якій просить справу розглянути без їх участі.

Згідно ч.3 ст.442 Цивільного процесуального кодексу України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Розглянувши подану заяву та матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів справи, рішенням Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області від 02 вересня 2016 року було стягнуто з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 на утримання доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , аліменти в розмірі 1/4 частини зі всіх видів заробітку, але не менше 30% від прожиткового мінімуму для відповідного віку дитини щомісяця, починаючи з 23.08.2016 року до досягнення повноліття доньки.

Стягнення аліментів відбувається через Покровський відділ державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) по виконавчому листу №184/1511/16-ц, виданому 13 вересня 2016 року Орджонікідзевським міським судом Дніпропетровської області.

За рішенням виконавчого комітету Покровської міської ради Дніпропетровської області №156 від 26.04.2017р. опікуном малолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , було призначено ОСОБА_1 , рідну бабусю дитини.

Аліменти збатька дитини- ОСОБА_5 стягуються накористь мамивнучки - ОСОБА_2 ,яка наз 2016року маєвисокий ступіньвтрати здоров`явнаслідок тривалоїхвороби,що спричиняєповну нездатністьдо самообслуговуваннята залежністьвід іншихосіб іперешкоджає виконаннюбатьківських обов`язків.

Відповідно до ст.129-1 Конституції України суд ухвалює рішення іменем України, судове рішення є обов`язковим до виконання.

У п.9 ст.129 Конституції України до основних засад судочинства віднесено обов`язковість рішень суду.

Виконання судових рішень у цивільних справах є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду та ефективного захисту сторони у справі, що передбачено ст.ст. 6, 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Частиною першою ст.18 ЦПК України визначено, що судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Відповідно до ч.5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін заінтересована особа мають право сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно із ст.442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Частиною 1 ст.55 ЦПК України визначено, що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Приписами ч.1 ст.1 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено, що виконавче провадження - це завершальна стадія судового провадження.

Отже, зважаючи на те, що на даний час опікуном малолітньої дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 є ОСОБА_1 , заява про заміну стягувача у виконавчому провадженні підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 55, 258, 260,261, 353-354, 442 ЦПК, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Покровський відділ державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону стягувача ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , (РНОКПП: НОМЕР_1 ), у виконавчому провадженні №52385750 про стягнення з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , (РНОКПП: НОМЕР_2 ), проживаючого по АДРЕСА_1 , не працюючого, на користь ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , (РНОКПП: НОМЕР_3 ) на утримання доньки - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , аліменти в розмірі 1/4 частини зі всіх видів заробітку, але не менше 50% від прожиткового мінімуму для відповідного віку дитини щомісяця, починаючи з 23 серпня 2016 року і до досягнення дитиною повноліття.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Орджонікідзевського міського суду В. І. Томаш

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117981889
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —184/1511/16-ц

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Рішення від 02.09.2016

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Ухвала від 25.08.2016

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні