Ухвала
від 29.03.2024 по справі 4808/300/24
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 4808/300/24

Провадження № 22-з/4808/26/24

Суддя-доповідач Василишин Л. В.

У Х В А Л А

29 березня 2024 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд у складі судді Василишин Л. В. розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Молочна компанія «Галичина» про витребування доказів,

в с т а н о в и в:

21 березня 2024 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Молочна компанія «Галичина» (надаліТОВ «Молочна компанія «Галичина» ) звернулось до Івано-Франківського апеляційного суду із клопотанням про витребування доказів.

Клопотання обґрунтоване тим, що Постійно діючим третейським судом при Західній універсальній товарній біржі розглядаєтьсясправа № 09-02/0823 за позовом ТОВ «Молочна компанія «Галичина» до ТОВ «Ямниця» про стягнення збитків у розмірі 85 000,00 грн. З метою з`ясування обставин справи представник товариства звернувся із адвокатським запитом № 01/10 від 25 жовтня 2023 року до АТ «Укрпошта» про надання належно засвідчених копії довіреностей, виданих ТОВ «Ямниця» на отримання поштової кореспонденції у Відділенні поштового зв`язку 77422 с. Ямниця Івано-Франківського району Івано-Франківської області, які були видані та/або були дійсні в період за 2021 -2023 роки. Однак, листом від 06 листопада 2023 року № 1.10.004-18367-23 АТ «Укрпошта» відмовило у наданні запитуваних документів. Копії довіреностей мають безпосереднє відношення до вирішення спору, що перебуває на розгляді в Постійно діючому третейському суді при Західній універсальній товарній біржі (справа № 09-02/0823), оскільки відповідно до матеріалів справи особа з прізвищем Дуда підписувала акт приймання-передачі майна із зберігання. Даний доказ підтвердить ту обставину, що акт приймання-передачі майна із зберігання підписувала уповноважена особа ТОВ «Ямниця».

Посилаючись на частину 11 статті 84 ЦПК України заявник просить витребувати у Відділення поштового зв`язку 77422 с. Ямниця Івано-Франківського району Івано-Франківської області належно засвідчені копії довіреностей, виданих ТОВ «Ямниця» на отримання поштової кореспонденції у Відділенні поштового зв`язку, які були видані та/або були дійсні в період за 2021 -2023 роки.

Відповідно до положень статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено:

1) який доказ витребовується;

2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати;

3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа;

4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

У випадках, передбачених законом, апеляційний загальний суд за місцезнаходженням доказів може витребувати докази на прохання третейського суду чи міжнародного комерційного арбітражу або за заявою сторони (учасника) третейського (арбітражного) розгляду за згодою третейського суду чи міжнародного комерційного арбітражу у справі, що розглядається третейським судом (міжнародним комерційним арбітражем), у порядку, встановленому цією статтею.

У разі задоволення відповідної заяви суд може зобов`язати особу, у якої такі докази витребовуються, надати такі докази безпосередньо третейському суду або міжнародному комерційному арбітражу або стороні, за заявою якої такі докази витребовуються, для подальшого їх подання третейському суду (міжнародному комерційному арбітражу).

В ухвалі про витребування доказів суд вирішує питання забезпечення чи попередньої оплати витрат осіб, пов`язаних із поданням відповідних доказів.

Встановлено, що у провадженні Постійно діючого третейського суду при Західній універсальній товарній біржі знаходиться справа № 09-02/0823 за позовом ТОВ «Молочна компанія «Галичина» до ТОВ «Ямниця» про стягнення 85 000,00 грн збитків, 637,50 грн на відшкодування сплаченого третейського збору, 10 000,00 грн витрат на правову допомогу.

25 жовтня 2023 року представник ТОВ «Молочна компанія «Галичина» Квіткін Ю. М. звернувся до АТ «Укрпошта» із адвокатським запитим про надання належно засвідчених копії довіреностей, виданих ТОВ «Ямниця» на отримання поштової кореспонденції у Відділенні поштового зв`язку 77422 с. Ямниця Івано-Франківського району Івано-Франківської області, які були видані та/або були дійсні в період за 2021 -2023 роки.

Листом від 06 листопада 2023 року № 1.10.004-18367-23 АТ «Укрпошта» відмовило у наданні копій довіреностей на отримання кореспонденції ТОВ «Ямниця».

Ухвалою Постійно діючого третейського суду при Західній універсальній товарній біржі від 11 січня 2024 року надано згоду на витребування Івано-Франківським апеляційним судом доказів - належно засвідчених копій довіреностей, виданих ТОВ «Ямниця» на отримання поштової кореспонденції у Відділенні поштового зв`язку 77422 с. Ямниця Івано-Франківського району Івано-Франківської області, які були видані та/або були дійсні в період за 2021 -2023 роки.

За таких обставин, враховуючи вказані норми закону, апеляційний суд вважає за необхідне клопотання задовольнити, витребувати у Відділення поштового зв`язку 77422 с. Ямниця Івано-Франківського району Івано-Франківської області АТ «Укрпошта» належно засвідчених копій довіреностей, виданих ТОВ «Ямниця» на отримання поштової кореспонденції у Відділенні поштового зв`язку 77422 с. Ямниця Івано-Франківського району Івано-Франківської області, які були видані та/або були дійсні в період за 2021 -2023 роки.

Крім цього, відповідальних за виконання ухвали осіб, слід попередити про наслідки неподання таких документів або неподання відомостей про неможливість їх подання із зазначенням поважних причин, що унеможливлюють виконання ухвали суду відповідно до статті 148 ЦПК України.

Керуючись статями 84, 260, 261 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Молочна компанія «Галичина» про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Відділення поштового зв`язку 77422 с. Ямниця Івано-Франківського району Івано-Франківської області Акціонерного товариства «Укрпошта» належно засвідчені копії довіреностей, виданих ТОВ «Ямниця» на отримання поштової кореспонденції у Відділенні поштового зв`язку 77422 с. Ямниця Івано-Франківського району Івано-Франківської області, які були видані та/або були дійсні в період за 2021 -2023 роки.

Вказані документи надати безпосередньо Постійно діючому третейському суду при Західній універсальній товарній біржі протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали та повідомити Івано-Франківський апеляційний суд про виконання її вимог.

Попередити Відділення поштового зв`язку 77422 с. Ямниця Івано-Франківського району Івано-Франківської області Акціонерного товариства «Укрпошта» про наслідки неподання таких документів або неподання відомостей про неможливість їх подання із зазначенням поважних причин, що унеможливлюють виконання ухвали суду, передбачені статтею 148 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Л. В. Василишин

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117983097
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —4808/300/24

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні