Ухвала
від 27.03.2024 по справі 486/418/24
ЮЖНОУКРАЇНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер рядка звіту 71

Справа №486/418/24

Провадження №2/486/473/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі № 486/418/24

та призначення справи до розгляду в підготовчому засіданні

27 березня 2024 року м. Южноукраїнськ

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області у складі головуючого судді Далматової Г.А., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору служба у справах дітей Дашівської селищної ради про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

11 березня 2024 року ОСОБА_1 звернувся позовом до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, зазначає службу у справах дітей Дашівської селищної ради.

Позовна заява підлягає вирішенню в порядку цивільного судочинства.

Позовну заяву подано з додержанням вимог, викладених у ст. 175 ЦПК України.

Враховуючи положення ст. ст. 274,277 ЦПК України, а також значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, суддя вважає за необхідне розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи положення ст. 19 СК України та ч. 6 ст. 56 ЦПК України, оскільки участь органу опіки і піклування при розгляді судом спорів про позбавлення батьківських прав, є обов`язковою, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі як третю особу на стороні позивача орган опіки та піклування Дашівської селищної ради.

Керуючись ст.ст.56, 174,178,187,260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору служба у справах дітей Дашівської селищної ради про позбавлення батьківських прав.

Призначити справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору служба у справах дітей Дашівської селищної ради про позбавлення батьківських прав до розгляду в підготовчому засіданні на 25 квітня 2024 року на 11:00 год.

Залучити орган опіки та піклування Дашівської селищної ради (вул. Горького, буд. 9, смт. Дашів, Гайсинський р-н Вінницька обл., 22740, ЄДРПОУ 04326081) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача до участі у розгляді цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору служба у справах дітей Дашівської селищної ради про позбавлення батьківських прав.

Справа буде розглянута за правилами загального позовного провадження.

Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення вказаної ухвали відповідно до ст.178ЦПКУкраїни подати відзив на позовну заяву, який повинен містити заперечення проти позову.

Роз`яснити позивачу, що у випадку отримання відзиву в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву, він може подати відповідь на відзив, яка повинна відповідати вимогам ст. ст.178,179 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку отримання відповіді на відзив вона має право у п`ятиденний строк з дня її отримання, подати заперечення, з дотриманням вимог ст.ст.178,180 ЦПК України.

Роз`яснити третім особам право подання пояснень щодо позову або відзиву до початку розгляду справи по суті з дотриманням вимог ст.ст.178,181 ЦПК України.

Копії відзиву, відповіді на відзив, заперечення на відповідь позивача, пояснень третьої особи до позову та доданихдо нихдокументів іншимучасникам справиповинна бутинадіслана одночасноз надісланнямвідзиву,відповіді навідзив тазаперечення досуду.У цьомуразі документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, відповіді на відзив, заперечення та пояснень до позову і доданих до них доказів іншим учасникам справи повинні бути додані до них.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК України подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Повідомити учасникам справи веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud1424/.

Копію ухвали направити сторонам, пердставнику позивача та третім особам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Южноукраїнського

міського суду Г.А. Далматова

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117984293
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —486/418/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Далматова Г. А.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Далматова Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні