Ухвала
від 20.03.2024 по справі 910/2786/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

20.03.2024Справа № 910/2786/24

Суддя Чеберяк П.П., розглянувши матеріали

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Конгрес Девелопмент» (03151, м. Київ, вул. Володимира Сікевича, 32; ідентифікаційний код 43488033)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Європейське ощадне товариство» (01011, м. Київ, вул. П. Мирного, 11, оф. 1/7; ідентифікаційний код 42667545)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Європейське ощадне товариство» (01011, м. Київ, вул. П. Мирного, 11, оф. 1/7; ідентифікаційний код 42667545) у зв`язку із наявною та непогашеною заборгованістю.

Згідно ч. 1 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства заява про відкриття провадження у справі про банкрутство подається кредитором або боржником або Національним банком України у випадках, передбачених цим Кодексом, а стосовно боржника - державного підприємства або господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, - також органом (суб`єктом), уповноваженим управляти державним майном, у письмовій формі та повинна містити: найменування господарського суду, до якого подається заява; найменування боржника, його місцезнаходження, ідентифікаційний код юридичної особи; ім`я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті); найменування органу (суб`єкта), уповноваженого управляти державним майном щодо боржника - державного підприємства або господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі; виклад обставин, що є підставою для звернення до суду; перелік документів, що додаються до заяви.

Згідно абз. 3 ч. 2 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства до заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство з-поміж іншого додаються довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником.

За приписами ч. 2 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Відповідно до ч. 5 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Частиною 3 статті 56 Господарського процесуального кодексу України визначено, що юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Як встановлено судом, заява про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Європейське ощадне товариство» подана та підписана через систему «Електронний суд» від імені ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю «Конгрес Девелопмент» розпорядником майна арбітражним керуючим В`язовченком А.М., який діє на підставі ухвали Господарського суду м. Києва від 14.02.2024 у справі № 910/18969/23.

При цьому, згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, які розміщені на сервісі "Опендатабот", керівником Товариства з обмеженою відповідальністю «Конгрес Девелопмент» є Комаровський Денис Володимирович.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Кодексу України з процедур банкрутства Господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви про відкриття провадження у справі або закінчення строку на усунення недоліків заяви повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо: заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Враховуючи викладене вище, заява про відкриття провадження у справі про банкрутство та додані до неї документи підлягають поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись ч. 1 ст. 38 Кодексу України з процедур банкрутства, Господарський суд м. Києва

УХВАЛИВ:

Заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство та додані до неї документи повернути заявнику без розгляду.

Повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Кодексом України з процедур банкрутства та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117985333
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/2786/24

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні