Ухвала
від 28.03.2024 по справі 749/873/13-ц
ЩОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 749/873/13-ц

Номер провадження 6/749/4/24

У Х В А Л А

28 березня 2024 року м. Сновськ

Суддя Щорського районного суду Чернігівської області Чигвінцев М. С. розглянувши заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: стягувач Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області (14005, місто Чернігів, вулиця П`ятницька, 83а), відділ примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (14000, місто Чернігів, проспект Миру, 43), Сновський відділ державної виконавчої служби у Корюківському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (15200, Чернігівська область, Корюківський район, місто Сновськ, вулиця Залізнична, 2), про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України,-

ВСТАНОВИВ:

До Щорського районного суду Чернігівської області надійшла заява ОСОБА_1 про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України.

Розглянувши вказану заяву та додані до неї матеріали, суддя вважає, що заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 441ЦПК України, справа підсудна Щорському районному суду Чернігівської області.

Відповідно до ч. 6 ст. 441 ЦПК України суд розглядає заяву про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням сторін та інших заінтересованих осіб за обов`язкової участі державного (приватного) виконавця.

Таким чином, вважаю необхідним призначити дану заяву до судового розгляду з повідомленням сторін та інших заінтересованих осіб, а також державного виконавця.

Згідно ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Судом встановлено, що ухвалою Щорського районного суду Чернігівської області від 20 серпня 2013 року подання заступника начальника ВДВС Щорського РУЮ Мірошниченко Ю.О., погодженого з начальником ВДВС Щорського РУЮ Гаха Ю.М. про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов`язань боржнику ОСОБА_1 було задоволено.

Тимчасово обмежено право громадянці ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт НОМЕР_1 , виданий Щорським РВ УМВС України в Чернігівській області 15.10.2007 року, на виїзд за межі України до виконання нею зобов`язання, встановленого Вимогою № Ф-12-У виданою 05.02.2013 року УПФ України в Щорському районі та Вимогою №Ф-1-У виданою 04.03.2013 року УПФ України в Щорському районі про стягнення з ОСОБА_1 на користь УПФ України в Щорському районі боргу 979 грн. 59 коп. та боргу 1365 грн. 72 коп.

Як вбачається із заяви ОСОБА_1 , вона мотивує необхідність скасування вказаного обмеження тим, що її зобов`язання перед стягувачем були виконані.

На підтвердження своїх доводів заявницею було надано довідку Деснянського відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, згідно якої станом на 20.03.2024 р. на виконанні відділу не перебувають виконавчі документи відносно боржника ОСОБА_1 та інформацію з Єдиного реєстру боржників.

Натомість створення Єдиного реєстру боржників було передбачено Законом України «Про виконавче провадження» від 02.06.2016 № 1404-VIII (далі Закон № 1404).

Відповідно до ч. 5 ст. 9 Закону № 1404 відомості про боржника вносяться до Єдиного реєстру боржників (крім відомостей щодо боржників, якими є державні органи, органи місцевого самоврядування, а також боржників, які не мають заборгованості за виконавчим документом про стягнення періодичних платежів більше трьох місяців, та боржників за рішенням немайнового характеру) одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження.

Наказом міністерства юстиції України від 05.08.2016 № 2432/5, відповідно до статей 8, 9 Закону України від 02 червня 2016 року № 1404-VIII «Про виконавче провадження» було затверджено Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження, що додається. Визнано такими, що втратили чинність: наказ Міністерства юстиції України від 20 травня 2003 року № 43/5 «Про затвердження Положення про Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 21 травня 2003 року за № 388/7709.

Натомість, з матеріалів справи вбачається, що виконавчі провадження, за якими було застосовано тимчасове обмеження були відкриті принаймні станом на 20 серпня 2013 року, тобто до створення Єдиного реєстру боржників та АСВП. Крім того, з огляду на положення ст. ст. 37, 39 Закону № 1404 відсутність відкритих виконавчих проваджень щодо боржника не свідчить про виконання боржником зобов`язань. Разом з тим, заявником не було надано доказів виконання своїх зобов`язань перед стягувачем.

Враховуючи викладене, суд має сумніви у добросовісному виконанні заявником обов`язків щодо доказів, а тому вважає за необхідне витребувати від Сновського відділу державної виконавчої служби у Корюківському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та Деснянського відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію про те, чи перебували у період з 2013 до 2024 року на виконанні відділу виконавчі провадження про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за наступними виконавчими документами: Вимогою № Ф-12-У виданою 05.02.2013 року УПФ України в Щорському районі та Вимогою №Ф-1-У виданою 04.03.2013 року УПФ України в Щорському районі, за даними АСВП (в тому числі розділу АСВП, який містить інформацію про виконавчі провадження, зареєстровані в ЄДРВП), а також підстави закінчення (завершення) таких виконавчих проваджень; від Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області інформацію про наявність у ОСОБА_1 заборгованості за Вимогою № Ф-12-У виданою 05.02.2013 року УПФ України в Щорському районі та Вимогою №Ф-1-У виданою 04.03.2013 року УПФ України в Щорському районі.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 81, 84, 441 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Призначити заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: стягувач Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, відділ примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Сновський відділ державної виконавчої служби у Корюківському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, до розгляду у відкритому судовому засіданні на04 квітня 2024 року о 16-20 годині.

Про дату, час та місце судового засідання повідомити учасників процесу.

Витребувативід Сновського відділу державної виконавчої служби у Корюківському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію про те, чи перебували у період з 2013 до 2024 року на виконанні відділу виконавчі провадження про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за наступними виконавчими документами: Вимогою № Ф-12-У виданою 05.02.2013 року УПФ України в Щорському районі та Вимогою №Ф-1-У виданою 04.03.2013 року УПФ України в Щорському районі, за даними АСВП (в тому числі розділу АСВП, який містить інформацію про виконавчі провадження, зареєстровані в ЄДРВП) а також підстави закінчення (завершення) таких виконавчих проваджень.

Витребувативід Деснянського відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію про те, чи перебували у період з 2013 до 2024 року на виконанні відділу виконавчі провадження про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за наступними виконавчими документами: Вимогою № Ф-12-У виданою 05.02.2013 року УПФ України в Щорському районі та Вимогою №Ф-1-У виданою 04.03.2013 року УПФ України в Щорському районі, за даними АСВП (в тому числі розділу АСВП, який містить інформацію про виконавчі провадження, зареєстровані в ЄДРВП) а також підстави закінчення (завершення) таких виконавчих проваджень.

Витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області інформацію про наявність у ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заборгованості за Вимогою № Ф-12-У виданою 05.02.2013 року УПФ України в Щорському районі та Вимогою №Ф-1-У виданою 04.03.2013 року УПФ України в Щорському районі.

Вказані документи надати в строк до03.04.2024 року.

Роз`яснити, що докази, які вимагає суд, слід направити безпосередньо до Щорського районного суду Чернігівської області (місцезнаходження: вул. 30 років Перемоги 37 «б», м. Сновськ Чернігівської області).

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз?яснити положення ч.8 ст. 84 ЦПК України,яким передбачено, що уразі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали надіслати Сновського відділу державної виконавчої служби у Корюківському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Деснянського відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області для виконання в частині витребування доказів.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя М. С. Чигвінцев

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117985589
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України

Судовий реєстр по справі —749/873/13-ц

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Чигвінцев М. С.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Чигвінцев М. С.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Чигвінцев М. С.

Ухвала від 20.08.2013

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Чигвінцев М. С.

Ухвала від 19.08.2013

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Чигвінцев М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні