Ухвала
від 27.03.2024 по справі 739/697/24
НОВГОРОД-СІВЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 739/697/24

Провадження № 2/739/178/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2024 року м. Новгород-Сіверський

Суддя Новгород-Сіверськогорайонного судуЧернігівської області КочураО.О.,розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , представник позивачки адвокат Сиродід Оксана Петрівна до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Управління (служба) у справах дітей Чернігівської міської ради про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ: 20.03.2024року до Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області надійшла позовна заява заяву ОСОБА_1 , представник позивачки адвокат Сиродід Оксана Петрівна до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Управління (служба) у справах дітей Чернігівської міської ради про позбавлення батьківських прав. При вирішенні питання про відкриття провадження у справі з`ясована непідсудність даного позову Новгород-Сіверському районному суду Чернігівської області, до якого було подано позовну заяву, виходячи з наступного.

Звертаючись до Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області з даною позовною заявою, позивачка в позовній заяві зазначає, що відповідач ОСОБА_2 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . Згідно відповіді №19-07/37 від 26.03.2024 року, Старостинського округу №8 Семенівської міської ради Чернігівської області, ОСОБА_2 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . Частиною 1ст. 27 ЦПК Українивизначено правило загальної територіальної підсудності, згідно якого позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом. Згідно п.3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій та статус суддів», районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію. Отже, адреса зареєстрованого місця проживання відповідача ОСОБА_2 - АДРЕСА_1 за територіальною підсудністю відноситься до Семенівського районного суду Чернігівської області. Статтею 187 ЦПК Українивизначено - якщо суддя, вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, встановить, що справа не підсудна цьому суду, на підставі частини 9 цієї ж статті, надсилає справу за підсудністю в порядку встановленомуст. 31 ЦПК України. Відповідно дост. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомуст. 32 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана. З урахуванням викладеного, вважаю, що дану справу необхідно передати до Семенівського районного суду Чернігівської області, так як місце проживання відповідача зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , що відноситься до територіальної підсудності Семенівського районного суду Чернігівської області, тому справа підлягає передачі за підсудністю. Відповідно дост. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 31цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись ст. ст.28,31,32,187, ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , представник позивачки адвокат Сиродід Оксана Петрівна до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Управління (служба) у справах дітей Чернігівської міської ради про позбавлення батьківських прав - направити за підсудністю до Семенівського районного суду Чернігівської області (м. Семенівка вул. Центральна, буд.6, Чернігівської області, 15400).

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленоюЦПК Українипідсудністю з підстави, передбаченої п. 1 ч. 1ст. 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення. Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених участині другійстатті 358 ЦПК України.

Суддя: О.О.Кочура

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117989014
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —739/697/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Кочура О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні