Ухвала
від 29.03.2024 по справі 212/9452/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/9452/23

2-о/212/27/24

У Х В А Л А

29 березня 2024 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Дехти Р.В., присяжних Петренко Л.В., Таран К.А., за участю секретаря судового засідання Зюркевич В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі цивільну справу в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 ; заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Покровської районної у місті ради, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

В провадження судді Дехти Р.В. перебуває зазначена цивільна справа.

Ухвалою суду від 27.12.2023 року відкрито провадження у справі, справа призначена до судового розгляду.

03 серпня 2023 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги" від 10 квітня 2023 року № 3022-IX. Зокрема, ст.293 ЦПК України доповнено частиною 5, згідно якої у випадках, встановлених пунктами 1,9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Також відповідно до ч.1 ст.299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до пункту 24 частини 1 статті 14 Закону України "Про безоплатну правничу допомогу" право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб, а саме особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи, що розгляд справ про визнання фізичної особи недієздатною проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, при цьому, матеріали справи не містять відомостей про наявність у - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно фізичної особи у справі про визнання особи недієздатною, відповідно до положень ч.5 ст.293 ЦПК України, суддя вважає за необхідне залучити для надання їй безоплатної вторинної правничої допомоги адвоката з метою представництва інтересів через Криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м.Кривий Ріг, вул.Качалова,2, НОМЕР_1, Email: kryvyyrih.dnipro@legalaid.dp.ua).

Керуючись ст.ст.254, 294-295 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Доручити Криворізькому місцевому центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м.Кривий Ріг, вул.Качалова,2, НОМЕР_1, Email: kryvyyrih.dnipro@legalaid.dp.ua) призначити адвоката для надання безоплатної вторинної правничої допомоги особі, відносно якої вирішується питання про визнання недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у справі № 212/9452/23 за заявою ОСОБА_1 ; заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Покровської районної у місті ради, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна.

Забезпечити прибуття адвоката в судове засідання на 12 квітня 2024 року об 11.00 годині до зали судових засідань № 209 Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Копію ухвали негайно направити Криворізькому місцевому центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м.Кривий Ріг, вул.Качалова,2, НОМЕР_1, Email: kryvyyrih.dnipro@legalaid.dp.ua) для негайного виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Дехта

Присяжні Л.В. Петренко

К.А. Таран

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117989999
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —212/9452/23

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні