Ухвала
від 29.03.2024 по справі 215/1938/24
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 215/1938/24

1-кс/215/314/24

У Х В А Л А

29 березня 2024 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши в порядку ч.4 ст.107 КПК України, без фіксування технічними засобами клопотання старшого слідчого СВ ВП №5 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів за кримінальним провадженням, внесеним до ЄРДР за №12024041760000276 від 25.08.2024, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 152, ч. 4 ст. 187 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

28.03.2024 старший слідчий СВ ВП №5 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 звернулась до слідчого судді з даним клопотанням в якому зазначила, що 25.03.2024, приблизно о 17:30 год. ОСОБА_3 будучи особою до якої раніше застосовувалися примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричної лікарні із посиленим наглядом за вчинення злочинів передбачених ч. 1 ст. 152, ч. 1 ст. 122 КК України, знаходився біля річки « ОСОБА_4 », яка розташована неподалік зупинки громадського транспорту «Інтернат» в Тернівському районі м. Кривого Рогу, де побачив раніше не знайому йому ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка рухалась позаду нього, гуляючи зі своєю собакою поблизу вказаної річки та на шиї та руці якої мались ззовні схожі на золоті прикраси, у вигляді ланцюжку та кілець, інші індивідуальні характеристики яких наразі не встановлені. Будучи у вказаному місці у вказаний час та побачивши зазначені прикраси, які знаходились на шиї та руці ОСОБА_5 у ОСОБА_3 раптово виник прямий умисел, спрямований заволодіння золотими прикрасами останньої, шляхом нападу, який поєднаного із насильством, небезпечним для здоров`я ОСОБА_6 . Далі, з метою реалізації свого прямого умислу, направленого на заволодіння прикрасами ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , діючи повторно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, скрутне матеріальне становище громадян в країні у період воєнного стану, у присутності потерпілої ОСОБА_5 та усвідомлюючи те, що вона бачить та розуміє характер його дій та може чинити опір, а також розуміючи, що за його діями можуть спостерігати інші особи з сторонніх осіб та також можуть чинити перешкоди його злочинним діям, дочекався поки потерпіла ОСОБА_5 підійде ближче до нього, зав`язав незначну розмову, після чого різко схопив її за руку потягнувши з дороги в бік річки, у відповідь на що ОСОБА_5 почала пручатися, намагаючись вирватись, та ОСОБА_3 не відпускаючи її зірвав з шиї останньої золотий ланцюжок, інші індивідуальні характеристики якого наразі не встановлені. Не зупиняючись на досягнутому, ОСОБА_3 здійснив спробу зняти з руки ОСОБА_5 золоті кільця, проте ОСОБА_5 намагаючись якимось чином припинити дії ОСОБА_3 та вирватись від нього продовжувала увесь час пручатись, циплятись за поруч розташовані дерева руками та голосно звати на допомогу, на що ОСОБА_3 відреагував ударами, а саме: одним ударом в область потиличної зони голови які наніс правою рукою, знаходячись у положенні стоячи, позаду ОСОБА_5 та ударами правої руки у кількості не менше трьох ударів в область обличчя, знаходячись у положенні стоячи навпроти потерпілої. Після цього, не отримавши можливості зірвати з руки потерпілої ОСОБА_5 золоті кільця, ОСОБА_3 , довів свій умисел, спрямований на заволодіння майном ОСОБА_5 , поєднаного із насильством, небезпечним для здоров`я останньої, у ОСОБА_3 виник умисел, спрямований на зґвалтування ОСОБА_5 орогенітальним шляхом, тобто оральним шляхом з проникненням в тіло потерпілої ОСОБА_5 з використанням геніталій.

Згідно довідки КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » КМР б/н від 25.03.2024 у потерпілої ОСОБА_5 виявлені тілесні ушкодження у вигляді: ЗЧМТ, струс головного мозку. Забій м`яких тканин голови, обличчя. Перелом кісток носа.

Крім того, 25.03.2024, приблизно о 17:30 год. ОСОБА_3 будучи особою до якої раніше застосовувалися примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричної лікарні із посиленим наглядом за вчинення злочинів передбачених ч. 1 ст. 152, ч. 1 ст. 122 КК України, знаходився біля річки « ОСОБА_4 », яка розташована неподалік зупинки громадського транспорту «Інтернат» в Тернівському районі м. Кривого Рогу, де побачив раніше не знайому йому ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , де останній вчинив напад на ОСОБА_5 з метою заволодіння належними їй золотими прикрасами, поєднаний із насильством, небезпечним для здоров`я ОСОБА_5 , в ході чого у ОСОБА_3 виник прямий умисел, спрямований на вчинення дій сексуального характеру, пов`язаних із оральним проникненням в тіло ОСОБА_5 з використанням геніталій, без добровільної згоди останньої. З метою реалізації свого умислу ОСОБА_3 , діючи повторно, знаходячись в безпосередній близькості від потерпілої ОСОБА_5 , у положенні стоячи навпроти неї, усвідомлюючи, що вона фізично слабша за нього, а також будучи у фізично виснаженому стані від пручань та після отриманих ударів від ОСОБА_3 та нехтуючи її правом на статеву свободу, статеву недоторканість, волю, честь і свободу, заради здійснення статевих зносин з ОСОБА_5 , проти її волі наказав їй вступити з ним в орогенітальний контакт при цьому оголивши перед нею чоловічий статевий орган. У відповідь на що остання не маючи фізичної смоги змоги чинити опір ОСОБА_3 та усвідомлюючи, що він агресивно настроєний по відношенню до неї, намагаючись не провокувати подальші його дії, за допомогою власної руки почала торкатися його чоловічого статевого органу, при чому просити надати їй час, щоб привести себе до ладу, так як в наслідок завданих їй ударів ОСОБА_3 в неї на обличчі малась кров, тим самим намагаючись тягнути час та сподіваючись на допомогу, що їй і вдалось, так як поблизу з місцем вчинення злочину з`явився автомобіль патрульної поліції та ОСОБА_3 побачивши його втік з місця вчинення злочину, виконавши усі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, проте злочин не було закінчено з причин, які не залежали від його волі.

Таким чином, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 4 ст. 187 за ознаками нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, небезпечним для здоров`я особи, яка зазнала нападу, (розбій), вчиненого повторно, в умовах воєнного стану;

- ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 152 КК України, за ознаками закінченого замаху на зґвалтування, тобто вчинення дій сексуального характеру, пов`язаних із оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій, без добровільної згоди потерпілої особи, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі, вчиненого повторно.

19.12.2023 вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024041760000276, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 152, ч. 4 ст. 187 КК України.

Згідно довідки лікаря-психіатра Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 ») № 2535 від 26.03.2024 підозрюваний ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , звертається за допомогою лікаря-психіатра з 1995 року з приводу: параноїдальної шизофренії.

З метою можливості визначення психічного стану підозрюваного ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за наявності відомостей, які викликають сумніви щодо його осудності, обмеженої осудності, у даному провадженні є потреба в проведені судово-психіатричної експертизи, проведення якої неможливе за відсутності медичної документації про стан здоров`я, період та режим протікання підозрюваного, а тому необхідно витребувати медичну документацію.

Вказані відомості знаходяться у документах, які містять інформацію про лікування ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 у лікаря-психіатра Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 »).

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що відомості, які знаходяться в документах та які містять інформацію про лікування у лікаря психіатра « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 ») ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме обставин, що є підставою для звільнення від кримінальної відповідальності або покарання, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які містять інформацію про лікування у лікаря-психіатра Комунального підприємства« ІНФОРМАЦІЯ_4 »(КП« ІНФОРМАЦІЯ_5 ») ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які перебувають у володінні Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 »), який розташований за адресою: АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_1 ,ЄДРПОУ НОМЕР_2 , а також отримати можливість тимчасового вилучення вказаних документів для направлення за місцем проведення судової-психіатричної експертизи.

Слідча ОСОБА_2 надала заяву про підтримку клопотання та про розгляд справи в свою відсутність.

Прокурор ОСОБА_7 надав заяву про підтримку клопотання та про розгляд справи в свою відсутність.

Відповідно до ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що медична документація, яка зберігається в КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 »), має суттєве значення для встановлення важливих обставин по вказаному кримінальному провадженню, та для проведення подальшої судової-психіатричної експертизи, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.40, 131, 132, 159-164 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ ВП №5 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчим СВ ВП №5 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , тимчасовий доступ до документів, які містять інформацію про лікування у лікаря-психіатра Комунального підприємства« ІНФОРМАЦІЯ_4 »(КП« ІНФОРМАЦІЯ_5 ») ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які перебувають у володінні Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 »), який розташований за адресою: АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 ,з можливістютимчасового вилученняусіх документів,в якихмістяться усівідомості пролікування ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 у лікаря психіатра Комунального підприємства« ІНФОРМАЦІЯ_4 » (КП« ІНФОРМАЦІЯ_5 »)за місцемзберігання цихдокументів,а саме: АДРЕСА_3 ,засоби зв`язку: НОМЕР_3 для направлення за місцем проведення судової-психіатричної експертизи.

Ухвала діє до 29.04.2024 та оскарженню не підлягає.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ: ОСОБА_12

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117990539
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів за кримінальним провадженням, внесеним до ЄРДР за №12024041760000276 від 25.08.2024, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 152, ч. 4 ст. 187 КК України

Судовий реєстр по справі —215/1938/24

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

Ухвала від 29.03.2024

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Демиденко Ю. Ю.

Ухвала від 27.03.2024

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Демиденко Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні