Ухвала
від 29.03.2024 по справі 378/214/24
СТАВИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 378/214/24

Провадження № 6/378/10/24

У Х В А Л А

про призначення справи до розгляду

"29" березня 2024 р. року суддя Ставищенського районного суду Київської області Марущак Н. М. ознайомившись із заявою Товариства з обмеженою відповідністю «Фінансова Компанія «Соната», боржник: ОСОБА_1 , заінтересовані особи Ставищенський відділ державної виконавчої служби у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіоонального управління Міністерства юстиції, Акціонерне товариство «Ідея Банк», про заміну сторони у виконавчому провадженні шляхом заміни стягувача його правонаступником,

УСТАНОВИВ:

ТОВ «ФК «Соната» звернулось до суду із вказаною заявою, просить суд замінити вибулого стягувача АТ «Ідея Банк» на правонаступника ТОВ «Фінансова Компанія «Соната» у виконавчому провадженні, відкритому на підставі виконавчого напису № 4609, вчиненого 12.06.2019 приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Гуревічовим О. М., про стягнення боргу з ОСОБА_1 на користь АТ «Ідея Банк».

За положеннями ч. ч. 1, 2 ст. 446ЦПК України процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах, вирішуються судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, якщо інше не визначено цим розділом. Процесуальні питання, пов`язані з виконанням рішень інших органів (посадових осіб), вирішуються судом за місцем виконання відповідного рішення.

Місцем виконання відповідного рішення є місце провадження виконавчих дій, які здійснюються за місцем проживання боржника, місцем його перебування, роботи або за місцем знаходження його майна /правова позиція Верховного Суду від 29.10.2020 у справі № 263/14171/19, провадження № 61-21991св19/.

За положеннями ч. ч. 1-3 ст. 442ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

На підставі наведеного, суд вважає за необхідне прийняти вказану заяву до свого провадження і провести її розгляд у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб у межах визначеного законом десятиденного строку.

Керуючись ст.442 Цивільного процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідністю «Фінансова Компанія «Соната», боржник: ОСОБА_1 , заінтересовані особи Ставищенський відділ державної виконавчої служби у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіоонального управління Міністерства юстиції, Акціонерне товариство «Ідея Банк» про заміну сторони у виконавчому провадженні шляхом заміни стягувача його правонаступником.

Призначити розгляд заяви у відкритому судовому засіданні на 09 годин 40 хвилин 08 квітня 2024 рокуу залі суду Ставищенського районного суду Київської області з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Роз`яснити, що відповідно до вимог статті 431, 442 Цивільного процесуальногокодексу України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони у виконавчому провадженні.

Копію цієї ухвали направити учасникам справи та заінтересованим особам.

В Ставищенському районному суді наявна відповідна технічна можливість для проведення судових засідань в режимі відеоконференції з використання програмного забезпечення відеоконференцзв`язку.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням http://st.ko.court.gov.ua/sud1024/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н. М. Марущак

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117991607
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони у виконавчому провадженні шляхом заміни стягувача його правонаступником

Судовий реєстр по справі —378/214/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Марущак Н. М.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Марущак Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні