Ухвала
від 29.03.2024 по справі 404/130/24
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/130/24

Номер провадження 2-во/404/16/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2024 року Кіровський районний суд м.Кіровограда в складі:

головуючого судді Іванової Н. Ю.

присяжних Бойко О.Л., Геращенко А.Г.

при секретарі Коцюбі Т.С.

розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Кропивницькому заяву про виправлення описки у рішенні Кіровського районного суду м. Кіровограда від 18 січня 2024 року у справі за позовом ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Управління з питань захисту прав дітей Кропивницької міської ради, Комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради, про усиновлення, суд

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Кіровського районного суду м. Кіровограда від 18 січня 2024 року задоволено заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Управління з питань захисту прав дітей Кропивницької міської ради, Комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради, про усиновлення. Оголошено громадянку України, ОСОБА_1 , усиновлювачем малолітньої дитини, громадянки України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Змінено ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , прізвище « ОСОБА_3 » на « ОСОБА_4 », по батькові « ОСОБА_5 » на « ОСОБА_6 », місце народження «село Полтавка, Первомайський район, Миколаївська область» на «м. Сєвєродонецьк, Луганська область», ім`я, дату народження залишено без змін. Внесено відповідні зміни щодо прізвища, по батькові, місця народження до актового запису про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , № 26 від 22 лютого 2023 року, складеного Відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Первомайську Первомайського району Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса). Відомості про батьків дитини - ОСОБА_7 та ОСОБА_8 - виключено з актового запису про народження дитини № 26 від 22 лютого 2023 року, складеного Відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Первомайську Первомайського району Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), та записано матір`ю ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянку України, батька дитини записано зі слів ОСОБА_1 , відповідно до ч. 1 ст. 135 Сімейного кодексу України.

25 березня 2024 року від ОСОБА_1 до суду надійшла заява про виправлення описки у рішенні Кіровського районного суду м. Кіровограда від 18 січня 2024 року. Зазначала, що у рішенні невірно зазначено дату актового запису про народження дитини « ІНФОРМАЦІЯ_3 », замість правильної «22 квітня 2016 року».

З приписів статті 269 ЦПК України убачається, що суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Питання про виправлення описки вирішено відповідно до вимог ч.2 ст. 269 ЦПК України без повідомлення сторін.

Відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України, у зв`язку з вирішенням питання про виправлення описки без повідомлення учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов до наступного висновку.

Рішенням Кіровського районного суду м. Кіровограда від 18 січня 2024 року задоволено заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Управління з питань захисту прав дітей Кропивницької міської ради, Комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради, про усиновлення.

Однак, у вступній та резолютивній частинах та у повному тексті вказаного вище рішення суду було допущено описки та замість вірної дати актового запису про народження дитини ОСОБА_2 « ІНФОРМАЦІЯ_4 », помилково вказано дату « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

З огляду на вищевикладене, для уникнення всякого роду сумнівів і протиріч, які можуть виникнути при виконанні даного рішення, суд дійшов до висновку про необхідність виправлення зазначеної описки.

За таких обставин, керуючись статтями 247, 258, 260, 269 ЦПК України,суд

У Х В А Л И В:

Заяву про виправлення описки у судовому рішенні, задовольнити.

Виправити описки, допущені у вступній та резолютивній частинах та у повному тексті рішення Кіровського районного суду м. Кіровограда від 18 січня 2024 року у справі за позовом ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Управління з питань захисту прав дітей Кропивницької міської ради, Комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради, про усиновлення, а саме вказати та вважати вірною дату актового запису про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 дату « ІНФОРМАЦІЯ_4 », замість помилково вказаної « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Повний текст ухвали суду складено 29.03.2024 року.

Головуючий - суддя: Н.Ю.Іванова

присяжні: О.Л. Бойко

А.Г.Геращенко

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117991736
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення, суд

Судовий реєстр по справі —404/130/24

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Рішення від 18.01.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Рішення від 18.01.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні