Ухвала
від 28.03.2024 по справі 538/431/24
ЧОРНУХИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №538/431/24

Провадження №2-о/549/24/24

УХВАЛА

28 березня 2024 року селище Чорнухи

Чорнухинський районний суд Полтавської області у складі головуючого судді Крєпкого С.І. розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Лохвицької міської ради Миргородського району Полтавської області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна,

установив:

ОСОБА_1 звернулася до Лохвицького районного суду Полтавської області з заявою про визнання ОСОБА_2 недієздатною та призначення їй опікуна.

На підставі розпорядження голови Лохвицького районного суду від 13.03.2024 справу передано до Чорнухинського районного суду для розгляду.

Враховуючи викладене є підстави для відкриття провадження у справі та призначення її до судового розгляду у порядку окремого провадження.

Крім того, враховуючи відсутність у матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_2 адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно фізичної особи у справі про визнання її недієздатної, суд вважає необхідним залучити для надання їй безоплатної вторинної правничої допомоги адвоката з числа адвокатів Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

ухвалив:

1.Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: орган опіки і піклування виконавчого комітету Лохвицької міської ради Миргородського району Полтавської області (місцезнаходження: м.Лохвиця Миргородський район Полтавська область, вул.Перемоги,1), про визнання особи недієздатною та призначення опікуна та відкрити провадження у справі.

2.Призначити судове засідання у даній справі на 11 год 00хв 12 квітня 2024 року в залі суду за адресою: селище Чорнухи, вул.Стовпова,12 судом у складі: головуючий - суддя Крєпкий С.І., присяжні - Супрун О.А., Шацька Н.Б., секретар судового засідання Кривчун Я.А.

4.Залучити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 , у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Лохвицької міської ради Миргородського району Полтавської області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна.

Доручити Лубенському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для надання ним ОСОБА_2 безплатної вторинної правничої допомоги у вигляді правничих послуг, визначених п.2 та п.3 частини 2 статті 13 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу».

Призначеному адвокату з`явитись до зали суду Чорнухинського районного суду Полтавської області (селище Чорнухи вул.Стовпова,12 Лубенський район Полтавська область) на 11 год 00 хв 12 квітня 2024 року.

Копію ухвали направити Лубенському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для негайного виконання.

5.Запропонувати заінтересованій особі подати суду письмові пояснення щодо заяви.

6.Копію ухвали надіслати учасникам справи.

7.У судове засідання викликати: заявника та представників заінтересованої особи, а також особу, щодо якої розглядається клопотання про встановлення строку недієздатності.

8.Повідомити учасників справи про наявність в Чорнухинському районному суді Полтавської області технічної можливості забезпечити їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У цьому разі відповідна заява учасника справи має бути подана до суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання з направленням копії такої заяви в той же строк іншому учаснику справи.

9.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://inbox@ch.pl.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання.

СуддяС.І.Крєпкий

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117992474
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —538/431/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні