Ухвала
від 29.03.2024 по справі 557/168/24
ГОЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження 2/557/136/2024

Справа 557/168/24

У Х В А Л А

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

29 березня 2024 року с-ще Гоща

Суддя Гощанського районного суду Рівненської області Оленич Ю.В., розглянувши клопотання ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_2 , який діє в інтересах ОСОБА_3 , до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Гощанського районного суду Рівненської області перебуває зазначена вище цивільна справа.

У поданій до суду 05 березня 2024 року заяві відповідачка ОСОБА_1 повідомила, що на даний час знаходиться у ДУ «Рівненський слідчий ізолятор», у зв`язку з чим просить задовольнити її прохання про участь у судових засіданнях режимі відеоконференції.

Вирішуючи питання про проведення судових засідань в режимі відеоконференції за участю відповідачки, суддя прийшла наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Згідно ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 13 ст. 212 ЦПК України суд у порядку, передбаченому цією статтею, за власною ініціативою або за клопотанням учасника судового процесу, який тримається в установі попереднього ув`язнення або в установі виконання покарань, може постановити ухвалу про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні такої установи. При цьому дії, передбачені частиною дев`ятою цієї статті, здійснюються службовою особою такої установи.

Враховуючи положення зазначеної вище норми закону, з метою забезпечення участі відповідачки, яка утримується під вартою в ДУ «Рівненський слідчий ізолятор», у судових засіданнях, враховуючи наявну технічну можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції, суддя вважає за необхідне проводити судові засідання в режимі відеоконференції, що не суперечитиме вимогам зазначеної вище норми закону.

Керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 задовольнити.

Судові засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , який діє в інтересах ОСОБА_3 , до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів проводити у режимі відеоконференції дистанційно між Гощанським районним судом Рівненської області та Державною установою «Рівненський слідчий ізолятор».

Особа, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали надіслати до Державної установи «Рівненський слідчий ізолятор» для виконання та технічного забезпечення відеоконференції за участю ОСОБА_1 .

Підготовче засідання призначити на 10 годину 00 хвилин 18 квітня 2024 року, про що повідомити учасників справи та представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.В. Оленич

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117992498
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —557/168/24

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Оленич Ю. В.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Оленич Ю. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Оленич Ю. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Оленич Ю. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Оленич Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні