Ухвала
від 21.03.2024 по справі 753/1643/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

02068, м. Київ, вул. Кошиця, 5-А

справа № 753/1643/24

провадження № 2-о/753/156/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"21" березня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді КАЛІУШКА Ф.А.,

при секретарі ДАНЬКО В.В.,

за участю сторін: не з`явились

розглянувши в судовому засіданні в залі суду у м. Києві цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Центральний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про визнання фізичної особи безвісно відсутньою

ВСТАНОВИВ:

В провадження Дарницького районного суду м. Києва надійшла цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Центральний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про визнання фізичної особи безвісно відсутньою.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.01.2024, дану справу визначено за суддею Каліушком Ф.А.

Ухвалою Дарницького районного суду м. Києва від 12.02.2024 відкрито провадження у даній справі та призначено її в судове засідання. Одночасно, даною ухвалою суду витребувано з Міністерства соціальної політики України, Державної податкової служби України, Головного управління Пенсійного фонду України у м. Києві, Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України інформацію, Головного управління національної поліції у м. Києві, Міністерства внутрішніх справ України, Головного сервісного центру МВС, Державної кримінально-виконавчої служби України, Міністерства охорони здоров`я України, Акціонерного товариства «Укрпошта», Міністерства оборони України, АТ «Універсал Банк», АТ КБ «ПРИВАТ БАНК», АТ «АКЦЕНТ-БАНК», АТ «Державний ощадний банк України», АТ «Сенс Банк», АТ «ТАСКОМБАНК», АТ «Райффайзен Банк», Будинку соціального піклування виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Департаменту соціальної політики відомості та інформацію щодо ОСОБА_2 .

Проте, виконати вимоги вищевказаної ухвали суду від 12.02.2024, не вдалося за можливим, оскільки ідентифікуючі відомості (дата народження, РНОКПП, громадянство) ОСОБА_2 були відсутні.

05.03.2024 від представника заінтересованої особи - Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) на адресу суду надійшло клопотання про розгляд справи без її участі. Окрім того, у вказаному клопотанні остання зазначила, що в архіві Солом`янського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) було виявлено актовий запис про народження №3647 від 11.12.1973 відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який народився у м. Києві та батьком якого вказано ОСОБА_3 , який ІНФОРМАЦІЯ_2 помер. Також окремо було виявлено актовий запис про народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , батьком якого вказано ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Окремо увагу суду звернуто на те, що ІНФОРМАЦІЯ_4 батько дитини ОСОБА_2 особисто отримував повторне свідоцтво про народження його сина, що підтверджується підписом в Книзі обліку бланків свідоцтв про народження за 2015 рік. Враховуючи викладене, ОСОБА_2 не може бути визнаним безвісно відсутнім з 01.10.2008.

В судове засідання, яке відбулося 21.03.2024, сторони не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. При цьому, представником заявниці подано клопотання про долучення доказів до матеріалів справи, а також клопотання про витребування доказів у якому вона також вказала здійснювати розгляд справи без її участі.

Вивчивши письмові матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність витребування доказів з наступних підстав.

За приписом ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до положень чч. 1, 6, 7 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Беручи до уваги вищевикладене, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Окрім того, суд повторно витребовує з вищевказаних державних органів України інформацію та відомості щодо ОСОБА_2 .

Керуючись стст. 76, 77, 81, 84 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати у Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) належним чином завірені копії документів, а саме:

- заяви про державну реєстрацію народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (актовий запис про народження №1688 від 22.07.2004, складений Солом`янським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ);

- заяви про видачу повторного свідоцтва про народження свого сина серії НОМЕР_1 від 08.10.2015;

- витяг з Книги обліку бланків свідоцтв про народження за 2015 рік, який містить особистий підпис ОСОБА_2 .

Витребувати у Міністерства соціальної політики України інформацію щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , а саме: - загальні відомості про особу (прізвище, ім`я, по батькові, громадянство, дата і місце народження, стать); - дані про фактичне місце проживання особи на дату звернення, зокрема зазначити адресу, за якою з ним може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер його телефону; - у випадку смерті або визнання безвісно відсутнім зазначити такі відомості.

Витребувати з Головного управління Пенсійного фонду України у м. Києві відомості щодо перебування на обліку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 .

Витребувати у Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України інформацію щодо перетину кордону України ОСОБА_2 (громадянин України), ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2008 по дату винесення даної ухвали суду.

Витребувати з Державної фіскальної служби України інформацію щодо сплати податків ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2008 року по дату винесення даної ухвали суду.

Витребувати з Головного управління національної поліції у м. Києві відомості щодо розшуку та інформації за базами даних стосовно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 .

Витребувати з Міністерства внутрішніх справ України інформацію щодо притягнення до адміністративної або/та кримінальної відповідальності ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 та надати відомості з системи АРМОР.

Витребувати з Державної кримінально-виконавчої служби України інформацію про те, чи відбував ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , покарання в місцях позбавлення волі.

Витребувати з Національної служби здоров`я України інформацію щодо звернень ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , до закладів охорони здоров`я, за період з 01.01.2008 по дату винесення даної ухвали суду.

Витребувати з Міністерства оборони України відомості щодо перебування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , на війському обліку.

Витребувати з АТ «Універсал Банк» інформацію щодо руху коштів на банківських рахунках, які належать ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2008 по день винесення даної ухвали суду.

Витребувати з АТ КБ «ПРИВАТ БАНК» інформацію щодо руху коштів на банківських рахунках, які належать ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2008 по день винесення даної ухвали суду.

Витребувати з АТ «АКЦЕНТ-БАНК» інформацію щодо руху коштів на банківських рахунках, які належать ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2008 по день винесення даної ухвали суду.

Витребувати з АТ «Державний ощадний банк України» інформацію щодо руху коштів на банківських рахунках, які належать ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2008 по день винесення даної ухвали суду.

Витребувати з АТ «Сенс Банк» інформацію щодо руху коштів на банківських рахунках, які належать ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2008 по день винесення даної ухвали суду.

Витребувати з АТ «ТАСКОМБАНК» інформацію щодо руху коштів на банківських рахунках, які належать ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2008 по день винесення даної ухвали суду.

Витребувати з АТ «Райфайзен Банк» інформацію щодо руху коштів на банківських рахунках, які належать ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2008 по день винесення даної ухвали суду.

Витребувати у Будинку соціального піклування виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Департаменту соціальної політики відомості чи перебуває ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , на їх утриманні.

Витребувані документи надіслати на адресу Дарницького районного суду м. Києва (02068, м. Київ, вул. Кошиця, 5-А, судді Каліушку Ф.А.) із відповідним посиланням на єдиний унікальний номер справи, а саме 753/1643/24, в строк до 14.05.2024.

Роз`яснити положення чч. 6, 7, 8 ст. 84 ЦПК України, відповідно до яких будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: КАЛІУШКО Ф.А

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117994477
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи безвісно відсутньою

Судовий реєстр по справі —753/1643/24

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Каліушко Ф. А.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Каліушко Ф. А.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Каліушко Ф. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні