Ухвала
від 29.03.2024 по справі 938/270/24
ВЕРХОВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№938/270/24

Провадження № 2-о/938/17/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

29 березня 2024 року селище Верховина

Суддя Верховинського районного суду Івано-Франківської області Джус Р.В., вивчивши

матеріали заяви ОСОБА_1 ,

за участю:

заінтересованої особи №1: ОСОБА_2 (особа, стосовно якої вирішується питання про визнання її недієздатною),

заінтересованої особи №2: Виконавчий комітет Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області (орган опіки і піклування),

про визнання фізичної особи недієздатною,

в с т а н о в и в:

заявник ОСОБА_1 звернулася до Верховинського районного суду із заявою в порядку окремого провадження про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка є особою з інвалідністю І групи з дитинства, недієздатною особою.

Відповідно до ч.1 ст.187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

ідповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1)наказного провадження; 2)позовного провадження (загального або спрощеного); 3)окремого провадження.

Відповідно до ч.7 ст.19 ЦПК України, окреме провадження призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.293 ЦПК України у порядку окремого провадження розглядаються справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи;

Згідно ч.ч.3, 4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Таким чином, відповідно до вказаних норм чинного ЦПК України, дана справа підлягає розгляду у порядку окремого провадження, заява подана з додержанням вимог ст.ст. 177, 175, 397 ЦПК України та підсудна Верховинському районному суду Івано-Франківської області.

Підстави для її залишення без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, тому у справі слід відкрити провадження та призначити її до розгляду у відкритому судовому засіданні.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 187, 293, 294, 295, 299 310-314 ЦПК України,

у х в а л и в :

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: ОСОБА_2 (особа, стосовно якої вирішується питання про визнання її недієздатною), Виконавчий комітет Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області (орган опіки і піклування), про визнання фізичної особи недієздатною.

Призначитисправу досудового розглядуколегіально ускладі суддіта двохприсяжних,визначених автоматизованоюсистемою документообігусуду увідкритому судовомузасіданніна 17 квітня 2024 року о 12год. 20хв.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Судове засідання відбудеться у приміщенні Верховинського районного суду Івано-Франківської області (селище Верховина, вул. Жаб`євська, 76).

Про дату, час та місце судового засідання повідомити:

заявника: ОСОБА_1 ;

заінтересовану особу №1: ОСОБА_2 (особа, стосовно якої вирішується питання про визнання її недієздатною);

представника заінтересованоїособи №1: адвоката Юрчук С.В.;

заінтересовану особу №2: Виконавчий комітет Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області (орган опіки і піклування),.

Роз`яснити заінтересованим особам про право подати письмові пояснення на заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, однак може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Верховинський районний суд Івано-Франківської області.

Суддя Роман ДЖУС

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117996283
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —938/270/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні