Ухвала
від 29.03.2024 по справі 636/2150/24
ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 636/2150/24 Провадження 2/636/1289/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

29.03.2024 місто Чугуїв

Суддя Чугуївського міського суду Харківської області Бунін Є.О., розглянувши матеріали позовної заяви керівника Чугуївської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Харківській області до ОСОБА_1 , про припинення права власності на земельну ділянку, шляхом її конфіскації,

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача, у якому просив припинити права власності на земельну ділянку, площею 3,0132 га, з кадастровим номером 6325456700:01:000:0634, яка розташована на території Чкаловської селищної ради Чугуївського району Харківської області шляхом її конфіскації на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Харківській області та стягнути витрати по сплаті судового збору.

Позовна заява відповідає вимогам, що встановлені статтями 175-177 ЦПК України та виходячи з положень ст. 31 ЦПК України підсудна Чугуївському міському суду Харківської області. Підстави, визначені статтями 185, 186 ЦПК України для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

На підставі викладеного, вважаю за необхідне відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 175-177,187,258-261, 274 ЦПК України,

постановив:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою керівника Чугуївської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Харківській області до ОСОБА_1 , про припинення права власності на земельну ділянку, шляхом її конфіскації, прийняти вказану позовну заяву до розгляду та розглядати її за правилами загального позовного провадження.

Призначити по справі підготовче засідання в приміщенні Чугуївського міського суду Харківської області (63503, Харківська область, м. Чугуїв, пл. Соборна, 2, каб. № 14) на 10:30 год. 24 квітня 2024 року.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти задоволення позову. Відповідно до вимог ч.4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути направлена іншим учасникам справи, а суду повинні бути надані докази такого направлення. Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути направлена іншим учасникам справи, а суду надані докази такого направлення.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з надісланням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, а суду надані докази такого направлення.

Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня отримання копії ухвали (відзиву) для подачі пояснень щодо позову або відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки суду на офіційному веб-порталі судової влади України https://cg.hr.court.gov.ua/sud2036/.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її складання.

Заперечення наухвали,які непідлягають оскарженнюокремо відрішення судувключаються доапеляційної скаргина рішеннясуду.

Суддя

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117997050
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку, шляхом її конфіскації

Судовий реєстр по справі —636/2150/24

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Бунін Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні