Ухвала
від 29.03.2024 по справі 128/1123/23
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/1123/23

УХВАЛА

29 березня 2024 р. місто Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області

в складі:

головуючого судді Бондаренко О.І.

за участі секретаря Літневської А.Р.

без участі сторін,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вінниця в порядку окремого провадження в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області про визнання особи недієздатною та встановлення опіки над нею,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області знаходиться вищезазначена цивільна справа.

Ухвалою суду від 28.03.2023 відкрито провадження по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 .

Ухвалою суду від 17.11.2023 провадження у справі було зупинено на час проведення судово-психіатричної експертизи, проведення якої доручено Вінницькій філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України».

13.02.2024 на адресу суду надійшов висновок судово психіатричного експерта №404 від 21.12.2023 за результатами проведеної судово-психіатричної експертизи, та відновлено провадження по справі.

14.03.2024 від представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Шиманського В.М. надійшло клопотання про витребування з Органу опіки та піклування Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області подання про можливість призначення опікуном ОСОБА_1 його матері ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 . Дане клопотання просить розглянути в його відсутність.

Захисник ОСОБА_2 адвокат Плотиця В.В. надіслав суду заяву про проведення судового засідання без його участі.

Представник заінтересованої особи орган опіки та піклування Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області, начальник відділу Часовських Д., в судове засідання не з`явився, попередньо надіславши суду заяву, в якій просить справу розглянути в його відсутністьЧастиною 3 статті 211 ЦПК України визначено, що учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За вказаних обставин суд вважає можливим розглянути справу за відсутності учасників справи та без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Вивчивши клопотання про витребування доказів, оглянувши матеріали цивільної справи, суд дійшов такого висновку.

Так, відповідно до ст. ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій ст. 83 ЦПК України.

Правосуддя здійснюється на засадах рівності усіх учасників судового процесу перед законом і судом, на засадах змагальності, згідно з яким суд повинен створювати умови та можливість для реалізації їхніх прав.

Оскільки з`ясування обставин справи здійснюється на підставі наданих стороною доказів, а можливість отримання вказаних відомостей перебуває поза межами контролю та правомірного впливу суб`єкта подання і об`єктивно не залежить від його волі та можливостей, суд з метою забезпечення повного, об`єктивного розгляду даної справи, з`ясування обставин, які мають істотне значення для вирішення справи по суті, вважає за необхідне заявлене клопотання задовольнити та витребувати зазначені в ньому докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 ЦК України, суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

Відповідно до ч. 4 ст. 63 ЦК України, опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов`язки опікуна чи піклувальника.

Відповідно до п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом, відповідно до ч. 7 ст.84 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 83,84, 211, 223, 247, 293 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання - задоволити.

Витребувати з Органу опіки та піклування Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області (с. Агрономічне, вул. Мічуріна, 12) подання про можливість призначення опікуном ОСОБА_1 його матері ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 ..

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Оксана БОНДАРЕНКО

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117997359
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —128/1123/23

Рішення від 17.05.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні