Ухвала
від 29.03.2024 по справі 302/358/24
МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 302/358/24

Провадження № 2/302/179/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

у порядку спрощеного порядку

29 березня 2024 року смт.Міжгір`я Суддя Міжгірськогорайонного судуЗакарпатської областіСидоренко Ю.В.,розглянувши матеріалипозовної заяви ОСОБА_1 (мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ) до Пилипецької сільської ради Хустського району Закарпатської області (код ЄДРПОУ 04350843, місцезнаходження за адресою: сПилипець, буд.75 Хустського району Закарпатської області) про визнання права власності на спадкове майно за законом, -

В С Т А Н О В И В :

25.03.2024 року позивачка ОСОБА_2 , в особі представника позивача адвоката Рішка С.І., звернулася до Міжгірського районного суду Закарпатської області з позовом до Пилипецької сільської ради Хустського району Закарпатської області, про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом, та у пред`явленому позові позивачка ОСОБА_2 просить визнати за нею право власності на житловий будинок з господарським будівлями та спорудами, який знаходиться в АДРЕСА_2 , в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Оглянувши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, вважаю, що підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі на даний час не встановлено.

За таких обставин, вважаю за можливе відкрити провадження у справі в порядку ст.187 ЦПК України.

Крім того, враховуючи ціну позову, обраний позивачем спосіб захисту, категорію справи про спадкування, обсяг та характер доказів у справі, а також кількість учасників справи, тому вважаю за необхідне провести розгляд зазначеної справи за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання, з викликом (повідомленням) сторін та осіб, які беруть участь у справі.

Крім того, на підставі п.7 ч.1 ст.84 ЦПК України, та враховуючи категорії справи про спадкування, також під час вирішення питання про відкриття провадження у справі вважаю за необхідне, з метою всебічного та повного розгляду даної цивільної справи, витребувати від приватного нотаріуса Хустського районного нотаріального округу Закарпатської області Дунаєва Ю.М. копію спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Приймаючи до уваги вищевикладене, керуючись ст.ст.19,84,175,177,187,259-261,274,277 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у цивільній справі № 302/358/24 за позовом ОСОБА_1 до Пилипецької сільської ради Хустського району Закарпатської області, про визнання права власності на спадкове майно за законом.

Розгляд цивільної справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судовезасідання у Міжгірському районному суді Закарпатської області на 15годин 30 хвилин 24квітня 2024 рокув приміщенні зали судових засідань Міжгірського районного суду Закарпатської області за адресою: Закарпатська область Хустський район смт.Міжгір`я вул.Шевченка, 99.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони та інших осіб, які беруть участь у справ та викликати їх в підготовче судове засідання.

Направити учасникам судового розгляду копію даної ухвали, відповідачу направити копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Витребувати від приватного нотаріусу Хустського районного нотаріального округу Закарпатської області Дунаєва Юрія Миколайовича (адреса: смт.Міжгір`я вул.Головацького, буд.7 Хустського району Закарпатської області) завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та мешкала за адресою: АДРЕСА_2 .

Вищевказані документи спадкової справи направити на адресу Міжгірського районного суду у п`ятиденний строк з дати отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити, що згідно ч.7 ст.84 ЦПК України, у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, або відсутності можливості подати такий доказ у встановлені строки, особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5(п`яти) днів з дня вручення ухвали.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всіх письмових та електронних доказів, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача, відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам цивільного процесу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами, згідно ч.8 ст.178 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, який має відповідати вимогам ч.3-5 ст.178, ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк для подачі заперечень до відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Учасники цивільного процесу можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://vs.zp.court.gov.ua/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Міжгірського районного суду

Закарпатської області Ю.В. СИДОРЕНКО

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117997997
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно за законом

Судовий реєстр по справі —302/358/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні