Ухвала
від 29.03.2024 по справі 943/136/24
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №943/136/24

Провадження № 2-о/943/64/2024

У Х В А Л А

судового засідання

29 березня 2024 р. м. Буськ Львівська область

Буський районний суд Львівської області в складі :

головуючої-судді Шендрікової Г.О.

присяжних Залужного В.Б. та Шимківа М.С.

за участю секретаря судового засідання Ладиги С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Буськ в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Буська міська рада Золочівського району Львівської області про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, -

в с т а н о в и в :

Заявник ОСОБА_1 звернувся в суд з заявою про визнання його батька ОСОБА_2 недієздатним та встановлення опікуна.

Заявник ОСОБА_1 до початку судового засідання подав письмову заяву з проханням справу слухати у його відсутності, заяву підтримує повністю, просить призначити судову експертизу.

Представник заінтересованої виконавчого комітету Буської міської ради за викликом суду не з`явився.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, дослідивши такі у їх сукупності, суд приходить до висновку, що згідно ст.105,298 ЦПК України, призначення експертизи судом є обов`язковим, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи на предмет хронічного стійкого психічного розладу. Суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає судово-психіатричну експертизу.

З оглянутого довідки лікаря-психіатра № 26 КНП Буська ЦРЛ у ОСОБА_1 психічні та поведінкові розлади внаслідок ушкодження ГМ чи соматичної хвороби зі емоційно-вольовимим та канітивним порушенням. Зважаючи на заявлені вимоги, щодо визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна, а також те, що для об`єктивного розгляду справи необхідно встановити психічний стан особи, що матиме значення для справи і потребує спеціальних знань, суд вважає за доцільне призначити судово-психіатричну експертизу, а провадження у справі на час її проведення зупинити.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.105,247, 252,293-300 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Буська міська рада Золочівського району Львівської області про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки,судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні запитання:

1) Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на психічну хворобу, якщо так, то вказати на яку саме?

2) Чи є захворювання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , хронічним і стійким?

3) Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , внаслідок своєї хвороби розуміти значення своїх дій та керувати ними?

4) Чи потребує ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановлення над нею опіки або піклування?

Проведення експертизи доручити Львівській філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (м.Львів, вул. Кульпарківська, 95).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст.384,385 КК Україниза завідомо неправдивий висновок експерта та за відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

В розпорядження експертів направити копію даної ухвали та матеріали цивільної справи за заявою заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Буська міська рада Золочівського району Львівської області про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки ЄУН №943/136/24, провадження № 2-о/943/64/24.

У зв`язку з проведенням судово-психіатричної експертизи, зобов`язати ОСОБА_1 забезпечити явку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на виклик експертів.

Витрати на проведення експертизи відповідно до ч.2ст.299ЦПК віднести за рахунок держави.

Провадження у справі на час проведення експертизи - зупинити.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня проголошення ухвали.

Суддя: Г.О. Шендрікова

Присяжні : В.Б. Залужний

М.С. Шимків

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117998547
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —943/136/24

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні