Ухвала
від 29.03.2024 по справі 910/1648/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

"29" березня 2024 р. м. Київ Справа № 910/1648/24

Суддя Д.Г.Заєць, розглянувши матеріали

за позовом ОСОБА_1 , м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВОРЧА - МАЙСТЕРНЯ», Київська обл., смт. Макарів

про визнання трудових відносин припиненими

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Київської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 б/н від 17.01.2024 року (вх. №451/24 від 26.03.2024) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВОРЧА - МАЙСТЕРНЯ» про визнання трудових відносин між Товариством з обмеженою відповідальністю «ТВОРЧА-МАЙСТЕРНЯ» (код за ЄДРПОУ 40122482, адреса місцезнаходження: Київська обл., Макарівський р-н, с.м.т. Макарів, пров. Правди, буд. 2) та директором ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса місця реєстрації: АДРЕСА_1 ) на підставі ч. 1 ст.38 КЗпП України за власним бажанням з 11 серпня 2023 року припиненими.

Згідно п. 7 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява повинна містити відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися.

Як вбачається з позовної заяви, в порушення вимог п. 7 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, вказана позовна заява не містить відомостей про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 162 ГПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; правові підстави позову.

Згідно ч. ч. 2, 3 ст. 162 ГПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів). У разі необхідності до позовної заяви додається клопотання про призначення експертизи, витребування доказів тощо.

Позивач зазначає, що ним було направлено учасникам Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВОРЧА - МАЙСТЕРНЯ», а саме: Товариству з обмеженою відповідальністю «ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ПАНОРАМА» та Товариству з обмеженою відповідальністю «ІНФРАСТРУКТУРНІ ІНВЕСТИЦІЇ» повідомлення про скликання позачергових зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВОРЧА - МАЙСТЕРНЯ» від 10.07.2023 року, однак доказів направлення даних повідомлень до позову не додано.

Відповідно до п. 8 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява повинна містити відомості щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до позовної заяви.

Як вбачається з позовної заяви, в порушення вимог п. 8 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, вказана позовна заява не містить зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до позовної заяви.

Відповідно до ч. ч. 1 - 5 ст. 91 Господарського процесуального кодексу України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасники справи мають право подавати письмові докази в електронних копіях, посвідчених електронним підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до закону. Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Судом встановлено, що на копіях документів, які долучено до позовної заяви, відсутня дата їх засвідчення.

Таким чином, додані до позовної заяви копії документів не засвідчені належним чином у зв`язку з відсутністю дати їх засвідчення.

Крім того, позивачем на титульній сторінці позову зазначено третіх осіб Товариство з обмеженою відповідальністю «ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ПАНОРАМА» та Товариство з обмеженою відповідальністю «ІНФРАСТРУКТУРНІ ІНВЕСТИЦІЇ».

Відповідно до ч. ч. 1-3 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Однак, позивачем у позовній заяві не зазначено, на яких підставах Товариство з обмеженою відповідальністю «ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ПАНОРАМА» та Товариство з обмеженою відповідальністю «ІНФРАСТРУКТУРНІ ІНВЕСТИЦІЇ» належить залучити до участі у справі у якості третіх осіб.

Згідно ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.ст. 162, 164, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 б/н від 17.01.2024 року (вх. №451/24 від 26.03.2024) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВОРЧА - МАЙСТЕРНЯ» про визнання трудових відносин припиненими залишити без руху.

2. Зобов`язати позивача усунути недоліки позовної заяви та подати до суду в строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху:

- відомості про вжиття/невжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви;

- докази направлення учасникам Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВОРЧА - МАЙСТЕРНЯ», а саме: Товариству з обмеженою відповідальністю «ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ПАНОРАМА» та Товариству з обмеженою відповідальністю «ІНФРАСТРУКТУРНІ ІНВЕСТИЦІЇ» повідомлення про скликання позачергових зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВОРЧА - МАЙСТЕРНЯ» від 10.07.2023 року;

- відомості щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до позовної заяви;

- належним чином засвідчені копії документів, які додані до позовної заяви;

- обґрунтування необхідності залучення третіх осіб Товариства з обмеженою відповідальністю «ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ПАНОРАМА» та Товариства з обмеженою відповідальністю «ІНФРАСТРУКТУРНІ ІНВЕСТИЦІЇ» у відповідності до ст. 50 Господарського процесуального кодексу України.

3. Попередити позивача про те, що у разі неусунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

4. Копію ухвали направити ОСОБА_1 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання відповідно до ч. 2 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та оскарженню не підлягає.

Суддя Д.Г. Заєць

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118002074
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання трудових відносин припиненими

Судовий реєстр по справі —910/1648/24

Ухвала від 03.05.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Заєць Д.Г.

Ухвала від 29.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Заєць Д.Г.

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні