Ухвала
від 25.03.2024 по справі 532/610/24
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/610/24

2/532/362/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 березня 2024 р. м. Кобеляки

Суддя Кобеляцького районного суду Полтавської області Омельченко І.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Кременчуцької об`єднаної філії АТ «Полтаваобленерго» (Кобеляцька дільниця Кременчуцької об`єднаної філії АТ «Полтаваобленерго») про захист прав споживачів електроенергії,

Встановив:

22 березня 2024 року до Кобеляцького районного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Кременчуцької об`єднаної філії АТ «Полтаваобленерго» (Кобеляцька дільниця Кременчуцької об`єднаної філії АТ «Полтаваобленерго») про захист прав споживачів електроенергії.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, відсутні.

Позовна заява підсудна Кобеляцькому районному суду Полтавської області і по справі може бути відкрито провадження.

ЦПК України передбачено, що цивільні справи можуть бути розглянуті в порядку загального або спрощеного провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно ч. 4 ст. 19 ЦПК України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи, що спір виник з правовідносин щодо захисту прав споживачів і те, що предметом розгляду справи є визнання недійсним рішення комісії Кобеляцької дільниці Кременчуцької об`єднаної філії АТ «Полтаваобленерго» з розгляду акта про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії від 14.11.2023 року № 0011297, оформленого протоколом від 22.12.2013 року, розгляд справи слід провести в порядку загального позовного провадження, а справу призначити до підготовчого судового засідання.

Керуючись статтями 175-177, 187, 189, 190, 191, 274 ЦПК України, суддя, -

Постановив:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Кременчуцької об`єднаної філії АТ «Полтаваобленерго» (Кобеляцька дільниця Кременчуцької об`єднаної філії АТ «Полтаваобленерго») про захист прав споживачів електроенергії.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 13 год. 30 хв. 17 квітня 2024 року в приміщенні Кобеляцького районного суду Полтавської області за адресою: м. Кобеляки, вул. Шевченка, 16/25.

Встановити відповідачеві п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачеві, що у вказаний строк він має право подати відзив із наданням усіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем; а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення до початку розгляду справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: Kb.pl.court.gov.ua/sud1610/gromadyanam/csz.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до ст. 212 ЦПК України, вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду лише щодо порушення правил підсудності в 15-денний строк з дня її підписання. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118004203
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів електроенергії

Судовий реєстр по справі —532/610/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Омельченко І. І.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Омельченко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні