Ухвала
від 29.03.2024 по справі 532/2764/23
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/2764/23

2-о/532/16/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 березня 2024 р. м. Кобеляки

Кобеляцький районний суд Полтавської області в складі:

судді - Мороз Т.М.,

за участі:

присяжних: Поцелуйко Т. І., Дівніч М. М.,

секретаря судового засідання - Крейс О. М.,

розглянувши матеріали цивільної справи за заявою Органу опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, заінтересована особа: Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат, про продовження строку дії рішення суду, -

Встановив:

Представник заявника, органу опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, в. п. Кобеляцького міського голови, секретар міської ради Фещенко В. В., подав до суду клопотання про відкладення розгляду справи, оскільки виникла необхідність у поданні заяви про збільшення обсягу заявлених вимог шляхом визнання ОСОБА_1 недієздатним, яка буде розглядатись органом опіки та піклування та затверджуватись на засіданні виконавчого комітету Кобеляцької міської ради.

Представник заінтересованої особи Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату Шкарбан А. в судове засідання не з`явився, подав до суду заяву про розгляд справи за відсутності представника заінтересованої особи. Не заперечував проти задоволення заяви.

Статтею 223 ЦПК України передбачено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого строку в зв`язку з неявкою в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Оскільки справа не може бути розглянута в даному судовому засіданні, тому розгляд справи слід відкласти.

Крім цього, враховуючи що ОСОБА_1 як особі, стосовно якої розглядається справа, адвокат не залучений, а участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, є обов`язковою, суд вважає за необхідне залучити адвоката через орган (установу), уповноважений (уповноважену) законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до Методичних рекомендацій щодо організації надання безоплатної правничої допомоги місцевим центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджених наказом Координаційного центру з надання правової допомоги від 05.01.2023 року № 2, виконання ухвали про залучення адвоката у справі необхідно доручити Кременчуцькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м.Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54; email: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Керуючись ст. 223, 293, 352-354 ЦПК України, суд, -

Постановив:

Відкласти розгляд справи за заявою Органу опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, заінтересована особа: Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат, про продовження строку дії рішення суду до 09 год. 00 хв. 14 травня 2024 року, про що повідомити учасників справи.

Залучити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканця АДРЕСА_1 у цивільній справі за заявою Органу опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, заінтересована особа: Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат, про продовження строку дії рішення суду.

Доручити Кременчуцькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення представництва за призначенням.

Забезпечити прибуття призначеного адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, у судове засідання на 09 год. 00 хв. 14 травня 2024 року в приміщенні Кобеляцького районного суду Полтавської області за адресою: м.Кобеляки вул. Шевченка,16/25 Полтавська область.

Копію ухвали негайно направити до Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для відома та виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118004220
СудочинствоЦивільне
Сутьпродовження строку дії рішення суду

Судовий реєстр по справі —532/2764/23

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні