Ухвала
від 29.03.2024 по справі 572/1150/24
САРНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сарненський районний суд

Рівненської області


Справа № 572/1150/24

Провадження № 1-кс/572/365/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 березня 2024 року м.Сарни

Слідчий суддя Сарненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Сарненського РВП ГУ НП в Рівненській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

Органом досудового розслідування СВ Сарненського РВП ГУ Національної поліції в Рівненській області, здійснюється досудове розслідування, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024181200000206 від 16.03.2024, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Слідчий СВ Сарненського РВП ГУ Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_3 , в провадженні якого перебувають матеріали розслідування, за погодженням з прокурором Сарненської окружної прокуратури звернувся до Сарненського районного суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться в Комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Сарненської міської ради, що за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до клопотання 15.03.2024 приблизно 20 год. 31 хв. водій мотоцикла LONCIN LX200GY-3, реєстраційний номер НОМЕР_1 під керуванням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , рухаючись по проїзній частині вул. Миру, що в с. Чудель, Сарненського району, Рівненської області зі сторони м. Сарни в напрямку с. Кам`яне-Случанське Сарненського району Рівненської області з увімкненим лівим світловим покажчиком повороту, здійснював поворот ліворуч в напрямку вул. Нова, що в с. Чудель Сарненського району Рівненської області. В цей час позаду в попутному напрямку рухався водій мотоциклу LIFAN SR200, реєстраційний номер НОМЕР_2 , на момент огляду відсутній реєстраційний номер під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя АДРЕСА_3 , який здійснював обгін та допустив зіткнення з мотоциклом LONCIN LX200GY-3, реєстраційний номер НОМЕР_1 .

В результаті вказаної дорожньо-транспортної пригоди водій мотоцикла LIFAN, без реєстраційного номеру ОСОБА_5 отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Сарненської міської ради, а транспортний засіб зазнав механічного пошкодження.

15.03.2024 в громадянина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , в приміщені КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Сарненської міської ради, що за адресою АДРЕСА_1 , було відібрано два зразки крові.

У відповідності до вимог ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема, відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Вимогами ст. 163 КПК України визначені виключні підстави для надання тимчасового доступу до охоронюваної законом таємниці - можливість використання як доказів відомостей, що містяться в таких речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 40 Закону України «Про основи законодавства України про охорону здоров`я» до лікарської таємниці можна віднести відомості про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, про які стало відомо медичним працівникам та іншим особам у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків.

Слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно ч.1 ст.107 КПК України, слідчий суддя вважає за можливе проводити розгляд клопотання без фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів.

Враховуючи те, що слідчий у своєму клопотанні довів наявність достатніх підстав, визначених ч. 5, 6 ст. 163 КПК України, в т. ч. для документів, які містять охоронювану законом таємницю щодо відомостей, які можуть становити лікарську таємницю, в частині можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, слід надати можливість тимчасового доступу до зазначених у клопотанні документів.

Також вбачаються достатні підстави вважати, що вилучення таких документів необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів, в зв`язку з чим і в цій частині клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Сарненського РВП ГУ НП в Рівненській області ОСОБА_3 задовольнити.

Зобов`язати КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Сарненської міської ради, що в АДРЕСА_1 , надати тимчасовий доступ слідчому СВ Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , з можливістю отримати та вилучити в приміщені КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Сарненської міської ради, що за адресою АДРЕСА_4 (два) флакони зі зразками крові ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали до 29 травня 2024 року.

У відповідності до вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя:

СудСарненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118004811
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —572/1150/24

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Ведяніна Т.О.

Ухвала від 29.03.2024

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Ухвала від 19.03.2024

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Ухвала від 19.03.2024

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні