Постанова
від 02.07.2010 по справі 2а-16396/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

02.07.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 липня 2010 р. Справа № 2а-16396/09/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Єфанової О. В < Текст >

при секретарі Кравець Є.С.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції у Жовтневом у районі м. Дніпропетровська до Товариства з обмеженою ві дповідальністю виробничо-ко мерційна фірма "Айон" про прип инення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція в Жовтневому районі м.Дніпропетровськ звернулас ь із адміністративним позово м до Товариства з обмеженою в ідповідальністю виробничо-к омерційна фірма «Айон» з поз овними вимогами про припинен ня юридичної особи - Товари ства з обмеженою відповідаль ністю виробничо-комерційна ф ірма «Айон».

Позов обґрунтовано тим, що відповідач порушує вимоги ч инного законодавства, а саме не подає документи податков ої звітності до державної по даткової інспекції в Жовтнев ому районі м.Дніпропетровськ (далі - ДПІ в Жовтневому район і м.Дніпропетровськ) з серпня 2008 року, при цьому не має забор гованості перед бюджетом.

Представник ДПІ в Жовтнево му районі м.Дніпропетровськ подав заяву про розгляд спра ви без його участі та просив з адовольнити позовні вимоги у повному обсязі.

Відповідач заперечень на п озовну заяву та повноважного представника у судове засід ання не направив. Про час і міс це розгляду справи відповіда ч повідомлявся належним чино м. Однак на адресу суду поверн увся конверт з відміткою «по вказаній адресі адресат не п роживає». Частиною 1 ст. 18 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців» пер едбачено, що якщо відомості, я кі внесені до Єдиного держав ного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вваж аються достовірними і можуть бути використані в спорі з тр етьою особою. Крім того, згідн о цього ж Закону на юридичну т а фізичну особу - підприємця п окладено обов'язок вносити з міни до Єдиного державного р еєстру підприємців установ т а організацій України у разі зміни місця проживання, місц езнаходження фізичної особи - підприємця або юридичної ос оби відповідно. Тому суд вваж ає, що він здійснив всіх заход ів для повідомлення відповід ача про судовий розгляд спра ви.

Таким чином, за можливе розг лянути справу без участі від повідача відповідно до полож ень ст.128 КАС України.

Дослідивши матеріали спра ви, всебічно і повно з'ясувавш и всі фактичні обставини, на я ких ґрунтуються позовні вимо ги, об'єктивно оцінивши доказ и, які мають юридичне значенн я для розгляду справи і виріш ення спору по суті, суд приход ить до наступних висновків.

З матеріалів справи виходи ть, що ТОВ виробничо-комерцій на фірма «Айон» перебуває на обліку у ДПІ в Жовтневому рай оні м.Дніпропетровськ.

Згідно даних ДПІ в Жовтнево му районі м.Дніпропетровськ, відповідач не подає деклара ції та документи податкової звітності з серпня 2008 року, що є порушенням чинного законода вства України та порушенням законних інтересів держави.

Як вбачається із довідки ДП І в Жовтневому районі м.Дніпр опетровськ, заборгованості п о платежам до бюджету відпов ідач не має.

Відповідно до статті 9 Закон у України «Про систему опода ткування» №77/97 від 18.02.1997 року (зі з мінами і доповненнями), платн ик податків зобов'язаний под авати до державних податкови х органів та інших державних органів відповідно до закон ів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчис ленням і сплатою податків і з борів (обов'язкових платежів ).

Відповідно до пункту 17 стат ті 11 Закону України «Про держа вну податкову службу України » №509-ХІІ від 04.12.1990 року (зі змінам и і доповненнями) органи держ авної податкової служби у ви падках, в межах компетенції т а у порядок встановлений зак онами України, мають право зв ертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) пр о скасування державної реєст рації суб'єкта підприємницьк ої діяльності.

Відповідно до частини 2 стат ті 38 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних і ф ізичних осіб - підприємців» №755-IV від 15.05.2003 року (зі змінами і д оповненнями), підставами для постановлення судового ріше ння щодо припинення юридичн ої особи, що не пов'язано з б анкрутством юридичної особи , зокрема є: визнання недійсни м запису про проведення держ авної реєстрації через поруш ення закону, допущені при ств оренні юридичної особи, які н е можна усунути; провадження нею діяльності, що суперечит ь установчим документам, або такої, що заборонена законом ; невідповідність мінімально го розміру статутного фонду юридичної особи вимогам зако ну; неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону; наявність в Єдиному державн ому реєстрі запису про відсу тність юридичної особи за вк азаним її місцезнаходженням .

Відповідач не надає передб аченої податкової звітності з серпня 2008 року тобто більше о дного року, що є підставою для постановлення судового ріше ння щодо припинення юридично ї особи.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 11, 14, 70, 71, 72, 86, 159-163 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд, -

П ОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю виробничо-комерц ійна фірма «Айон» (49000, м.Дніпро петровськ, вул. Сімферопальс ька, 21, код ЄДРПОУ 21943421).

У день набрання постановою законної сили направити її к опію державному реєстратору за місцезнаходженням особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про су дове рішення.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строку на апеляційне оскар ження відповідно статті 254 Код ексу адміністративного судо чинства України та може бути оскаржена шляхом подачі зая ви про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складе ння постанови в повному обся зі відповідно до статті 160 Код ексу адміністративного судо чинства України - з дня скла дення в повному обсязі, та под альшої подачі апеляційної ск арги протягом двадцяти днів після подання заяви про апел яційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та ап еляційна скарга подаються до Дніпропетровського апеляці йного адміністративного суд у через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд в порядку статті 186 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

Повний текст постанови ск ладений 2.07.2010 р.

Суддя < (підпис) >

З оригіналом згідно.

Постанова не набрала закон ної сили

Суддя О.В. Єфанова

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

О.В.Єфанова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.07.2010
Оприлюднено27.10.2010
Номер документу11800616
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-16396/09/0470

Ухвала від 25.02.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

Постанова від 02.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні