Ухвала
від 28.03.2024 по справі 200/1986/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення заяви без розгляду

28 березня 2024 року Справа №200/1986/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Зеленов А.С., одержавши матеріали заяви представника позивача ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником у справі №200/1986/19-а за позовом ОСОБА_2 до Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 06 березня 2019 року у справі №200/1986/19-а позов ОСОБА_2 до Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії задоволено. Визнано протиправними дії Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області щодо невиплати ОСОБА_2 пенсії з 01 березня 2016 року. Зобов`язано Слов`янське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області поновити виплату ОСОБА_2 пенсії з 01 березня 2016 року.

Рішення Донецького окружного адміністративного суду від 06 березня 2019 року набуло законної сили 07 травня 2019 року

27 травня 2019 року Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчі листи по справі 200/1986/19-а.

16 лютого 2024 року ухвалою Донецького окружного адміністративного суду заяву, представника позивача ОСОБА_1 , про заміну сторони її правонаступником повернуто без розгляду, з підстав не додержання при подачі заяви статті 167 КАС України, а саме відсутності доказів направлення заяви з додатками сторонам по справі.

26 березня 2024 року через підсистему Електронний Суд надійшла до суду заява представника позивача ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником у справі №200/1986/19-а, у якій представник позивача на підставі статті 52 КАС України просить суд замінити відповідача на Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Дослідивши матеріали заяви суд зазначає наступне.

Відповідно до вимог статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Згідно вимог частини першої статті 167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

З матеріалів заяви вбачається, що учасниками справи є ОСОБА_2 та Слов`янське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Загальні вимоги до форми та змісту будь-якої письмової заяви, клопотання, заперечення встановлені статтею 167 Кодексу адміністративного судочинства України.

Заява представника позивача ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником у справі №200/1986/19-а подається на стадії виконання рішення суду, тому до вказаної заяви підлягають застосуванню вимоги статті 167 КАС України як до заяви, яка подається на стадії виконання рішення суду.

Отже, в порушення вимог частини першої статті 167 КАС України заявником не додано до заяви докази її надіслання всім учасникам справи, зокрема, ОСОБА_2 та Слов`янському об`єднаному управлінню Пенсійного фонду України Донецької області.

Також, заява про заміну сторони у справі не містить доказів її надіслання (надання) Головному управлінню Пенсійного фонду України в Донецькій області як особі, прав та інтересів якої вона стосується.

Відповідно до статті 44 КАС України учасники справи мають рівні процесуальні права та обов`язки, можуть подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Невиконання вимог ст. 167 України призводить до порушень прав інших учасників справи, зокрема щодо можливості надання ними своїх пояснень суду, заперечення проти заяви, доводів і міркувань заявника, що перешкоджає розгляду такої заяви у встановлений законом десятиденний строк.

Згідно вимог ч.2 ст.167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

З огляду на скорочений термін розгляду заяви, та оскільки заяву подано без додержання вимог ч.1 ст.167 КАС України, тобто без надання доказів надіслання заяви іншим учасникам справи і ці недоліки не дають можливості її розглянути, суд повертає заяву без розгляду.

При цьому, слід зазначити, що ухвалою суду від 16 лютого 2024 року вже було повернуто без розгляду заяву представника позивача ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником з підстав не додержання вимог статті 167 КАС України, а саме: відсутності доказів направлення заяви з додатками сторонам по справі.

Керуючись статтями 2, 5, 52, 167, 248, 256, 294 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

У Х В А Л И В:

Повернути заяву представника позивача ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником у справі №200/1986/19-а за позовом ОСОБА_2 до Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвалу постановлено та підписано 28 березня 2024 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку. Апеляційна скарга подається безпосередньо до Першого апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з складення повного судового рішення.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.С. Зеленов

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118007068
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/1986/19-а

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 01.04.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Рішення від 06.03.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 11.02.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні