Ухвала
від 29.03.2024 по справі 320/13059/24
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

29 березня 2024 року м. Київ № 320/13059/24

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лисенко В.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві Державної адмінінстрації про зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до УСЗН Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації, у якому просить суд:

- визнати протиправною відмову відповідача від 26.12.2023 за № 100/06-1158. про відмову у взятті на облік внутрішньо переміщеної особи;

- зобов`язати відповідача взяти на облік ОСОБА_1 як внутрішньо переміщену особу з дати звернення - 20.12.2023 згідно з вимогами законодавства;

- зобов`язати відповідача встановити допомогу як внутрішньо переміщеній особі - ОСОБА_1 , 15.05.1977 з дати звернення - 20.12.2023 згідно з вимогами законодавства.

Відповідно до частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, зокрема, чи: подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Дослідивши позовну заяву в межах ч.1 ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України на предмет дотримання вимог ст.ст.160, 161 КАСУ, суд приходить до висновку про необхідність її повернення, з огляду на таке.

Положеннями ч.2 ст.9 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд розглядає адміністративні справи не інакше як за позовною заявою, поданою відповідно до цього Кодексу, в межах позовних вимог.

Форма та зміст позовної заяви визначені ст.ст. 160, 167 Кодексу адміністративного судочинства України. Положеннями ч.10 ст. 44 Кодексу адміністративного судочинства України, до кола обов`язків учасника справи віднесено обов`язок підписання документів, якщо вони надсилаються у паперовій формі до суду. Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи.

Як слідує із позовної заяви, вона не містить підпису позивача.

Згідно п.3 ч.4 ст.169 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позов не підписано особою суб`єктом звернення.

Оскільки позовна заява ОСОБА_1 подана з недотриманням вимог ст.ст. 160, 161 КАСУ та не підписана заявником, така позовна заява підлягає поверненню.

Суд зазначає, що згідно із частиною восьмою статті 169 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись статтями 169, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Голосіївської районної в м.Києві Державної адмінінстарції про визнання відмови протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, - повернути позивачеві.

Роз`яснити позивачеві, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали разом з матеріалами позовної заяви надіслати позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Суддя Лисенко В.І.

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118007875
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/13059/24

Ухвала від 29.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні