Ухвала
від 28.03.2024 по справі 380/4797/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

28 березня 2024 рокусправа №380/4797/24

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Хома О.П., перевіривши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАН-ТРАНС ЕКСПРЕС» до Головного управління ДПС у Львівській області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень,

в с т а н о в и в :

Товариство з обмеженою відповідальністю «ДАН-ТРАНС ЕКСПРЕС» (далі - позивач, ТзОВ «ДАНС-ТРАНС ЕКСПЕРС») звернулося до суду з позовом до Головного управління ДПС у Львівській області, (далі - відповідач-1 ГУ ДПС у Львівській області) Державної податкової служби України (далі - відповідач-2, ДПС України) про визнання протиправними та скасування рішень.

Ухвалою від 07.03.2024 позовна заява, подана без додержання вимог, встановлених статтями 123 та 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), залишена без руху.

Позивачу запропоновано усунути зазначені в ухвалі недоліки шляхом подання протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали в канцелярію Львівського окружного адміністративного суду позовної заяви, оформленої відповідно до вимог чинного Кодексу адміністративного судочинства України та оригіналу документа про сплату судового збору за подання позову у розмірі 102 480 грн або документів, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивачу роз`яснено наслідки невиконання вимог даної ухвали.

Копію ухвали від 07.03.2024 про залишення позовної заяви без руху доставлено позивачу на зазначену ним в позовній заяві електронну адресу «dan-trans2020@ukr.net» 08.03.2024, (тобто на наступний день постановлення ухвали судом) що підтверджується довідкою про доставку електронного листа.

Позивачем вимог ухвали від 07.03.2024 протягом тривалого часу не виконано.

Тому позовна заява та додані до неї матеріали підлягають поверненню позивачу на підставі пункту 1 частини четвертої статті 169 КАС України.

Повернення позовної заяви та надання позивачу права в межах розумних строків та при дотриманні всіх інших вимог процесуального закону на повторне звернення до суду з такою позовною заявою, не є обмеженням доступу до суду, гарантованого пунктом 8 частини другої статті 129 Конституції України.

Керуючись ст. ст. 160, 169, 243, 248, 256, 293, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

у х в а л и в:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАН-ТРАНС ЕКСПРЕС» до Головного управління ДПС у Львівській області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень, - повернути позивачу разом з усіма доданими до неї матеріалами.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя О. П. Хома

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118008261
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо реалізації податкового контролю

Судовий реєстр по справі —380/4797/24

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 07.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні