Ухвала
від 27.03.2024 по справі 400/1082/24
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

27 березня 2024 р. № 400/1082/24 м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Брагар В. С., розглянувши адміністративну справу

за позовомОСОБА_1 , АДРЕСА_1 , до відповідачаІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_2 , треті особиІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_3 , провизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

ОСОБА_1 (далі позивач) звернувся до суду з адміністративним позовом до ІНФОРМАЦІЯ_1 , у якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка полягає в ненаданні ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , відстрочки від призову під час мобілізації на підставі ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», як здобувачу вищої освіти за денною формою навчання;

- зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_4 надати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , відстрочку від призову під час мобілізації на підставі ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», як здобувачу вищої освіти за денною формою навчання та видати довідку за встановленою формою про надання відстрочки від призову за мобілізацією на підставі ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», а також проставити відповідну відмітку у військовообліковому документі.

Ухвалою від 08.02.2024 відкрите провадження в адміністративній справі, вирішено розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

Ухвалою суду від 06.03.2024 року залучено ІНФОРМАЦІЯ_2 до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

15.03.2024 року від представника позивача надійшло клопотання про залучення Миколаївську обласну державну (військову) адміністрацію до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

За правилами ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи зміст спірних правовідносин, суд дійшов висновку, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки Миколаївської обласної державної (військової) адміністрації та вважає за доцільне залучити Миколаївську ОВА до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Разом із тим за ініціативою суду до розгляду справи необхідно залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Миколаївську районну державну адміністрацію.

Згідно із ч. 2 ст. 49 КАС України вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Керуючись ст. ст. 243, 248, 262 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

1. Залучити Миколаївську обласну державну (військову) адміністрацію (код ЄДРПОУ 00022579, 54001, вул. Адміральська, 22, м. Миколаїв) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

2. Залучити Миколаївську районну державну адміністрацію (м. Миколаїв, вул. Одеське шосе, 18А, код ЄДРПОУ 04056500) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

3. Копію ухвали та позовної заяви надіслати Миколаївській обласній державній (військовій) адміністрації та Миколаївській районній державній адміністрації.

4. Запропонувати Миколаївській обласній державній (військовій) адміністрації та Миколаївській районній державній адміністрації протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали надати суду пояснення щодо предмета спору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В. С. Брагар

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118008540
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку. Враховуючи зміст спірних правовідносин, суд дійшов висновку, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки Миколаївської обласної державної (військової) адміністрації та вважає за доцільне залучити Миколаївську ОВА до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача. Разом із тим за ініціативою суду до розгляду справи необхідно залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Миколаївську районну державну адміністрацію. Згідно із ч. 2 ст. 49 КАС України вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку. Керуючись ст. ст. 243, 248, 262 КАС України, суд

Судовий реєстр по справі —400/1082/24

Ухвала від 27.03.2024

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

Ухвала від 08.02.2024

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні