Ухвала
від 29.03.2024 по справі 380/6513/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

29 березня 2024 рокусправа №380/6513/24

Суддя Львівського окружного адміністративного суду О.П. Хома, перевіривши матеріали позовної заяви Відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Добротвірської селищної ради Червоноградського району Львівської області до Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області про визнання протиправним та скасування висновку,

в с т а н о в и в:

Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Добротвірської селищної ради Червоноградського району Львівської області (далі позивач) звернувся до суду з позовом до Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області (далі відповідач) про визнання протиправним та скасування висновку.

Відповідно до вимог статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви у тому числі з`ясовує, чи немає підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених вказаним Кодексом.

Згідно з пунктом 3 частини четвертої статті 169 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позов подано особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Відповідно до підпункту 6.3.12. пункту 6.3. Розділу 6 Положення про відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Добротвірської селищної ради Червоноградського району Львівської області, затвердженого Рішенням двадцять сьомої сесії Добротвірської селищної ради VIII скликання від 06.03.2023 №12 інтереси Відділу у взаємовідносинах з іншими виконавчими органами та структурними підрозділами селищної ради, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями представляє Начальник відділу.

Таким чином, саме начальник відділу наділений повноваженнями щодо представництва відділу у взаємовідносинах з іншими державними органами .

З долученого до матеріалів справи договору №28122023 про закупівлю послуг з організації харчування від 28.12.2023 встановлено, що такий підписано начальником відділу Олесею Браташ.

Водночас, подана позовна заява підписана заступником начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Добротвірської селищної ради Червоноградського району Львівської області Іриною Браташ.

Додатки до позовної заяви не містять документів на підтвердження повноважень заступника начальника відділу на звернення до суду з позовом.

Таким чином, поданий адміністративний позов підписано особою, яка немає на це відповідних повноважень і є безумовною підставою повернення позовної заяви позивачу.

Відповідно до частини восьмої статті 169 КАС України, повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 7 Закону України «Про судовий збір» від 08.07.2011 № 3674-VI сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Оскільки судовий збір позивачем не сплачено, відсутні підстави для вирішення питання про його повернення.

Керуючись ст. ст. 160, 169, 171, 243, 248, 256, 293, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

у х в а л и в:

Позовну заяву Відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Добротвірської селищної ради Червоноградського району Львівської області до Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області про визнання протиправним та скасування висновку, - повернути позивачу разом з усіма доданими до неї матеріалами.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя О. П. Хома

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118012588
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —380/6513/24

Ухвала від 29.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні