Ухвала
від 01.04.2024 по справі 755/586/24
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

755/586/24

2/465/2022/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

01.04.2024 року м. Львів

Суддя Франківського районного суду м. Львова Кузь В.Я., розглянувши матеріали позовної заяви:

Позивач: ОСОБА_1 , проживаюча за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ;

Відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Кредит - Капітал", юридична адреса: м. Львів, вул. Смаль - Стоцького, буд.1, корп. 28, код ЄДРПОУ 35234236;

Третя особа 1: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Григорян Діана Гагіківна, адреса місцезнаходження: м. Київ, вул. Інститутська 24/7;

Третя особа 2: Коростишівський відділ державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), юридична адреса: Житомирська область, м. Коростишів, вул. Шевченка, буд.1;

Суть позову: про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,-

встановив:

Позивачка звернулася з позовною заявою про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Форма і зміст позовної заяви відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Відповідно до вимог ч.2 ст.27 ЦПК України, справа підсудна Франківському районному суду м. Львова.

Вивчивши матеріали позовної заяви, з яких вбачаються цивільно-правові відносини між сторонами, вважаю, що є достатньо підстав для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття по них провадження.

П.2 ч.2 ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Ч.4 цієї норми закону визначено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ; справ, що виникають з трудових відносин; справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до ч.5 ст.279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Ч.8 цієї статті визначено, що при розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення та показання свідків. Судові дебати не проводяться.

На підставі викладеного, керуючись статтями 19, 187, 279 ЦПК України, -

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі №755/586/24.

Розгляд справи відповідно до вимог ст. 19 ЦПК України, здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

Справу призначитидосудового розгляду по суті без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Роз`яснити позивачу та відповідачу, що вони мають право укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу, та мають право позивач відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу; позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог, змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви до початку судового засідання; відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені для подання відзиву на позов.

Відповідач має право надіслати: суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачам , іншим відповідачам, а також третім особам копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Встановити відповідачустрок для подання відзиву на позовну заяву не більше 15 днів з дня вручення даної ухвали.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом 15 днів з дня його вручення, а відповідач - заперечення на відповідь протягом 15 днів з дня її вручення.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову та відзиву протягом 15 днів з дня їх вручення.

Зобов`язати сторін до початку розгляду справи по суті, повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору. Подати свої докази суду, або клопотання про витребування доказів, у випадку, якщо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі із долученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто або іншою особою, яка бере участь у справі.

Копію ухвали направити позивачці, копію ухвали разом з копією позовної заяви та додатками до неї, направити відповідачу та третім особам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб порталі «Судова влада України» за веб-адресою: http://fk.lv.court.gov.ua/sud1326/.

Суддя В. Кузь

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118016892
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —755/586/24

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні