Ухвала
від 29.03.2024 по справі 598/833/24
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 598/833/24

провадження № 6/598/18/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" березня 2024 р. Збаразький районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого судді Левків А.І.

при секретарі Яциковській О.Р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Збаражі подання головного державного виконавця Збаразького відділу ДВС у Тернопільському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Плавінської Ірини Віталіївни про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 ,

встановив:

До суду надійшло подання головного державного виконавця Збаразького відділу ДВС у Тернопільському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Плавінської Ірини Віталіївни про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 ..

Подання мотивовано тим, що на примусовому виконанні у Збаразькому міжрайонному відділі державної виконавчої служби перебуває зведене виконавче провадження 65561548 з виконання виконавчого листа № 607/14725/18 про стягнення з ОСОБА_1 в користь ОСОБА_2 258218,50 грн. та 2581,97 грн. судового збору. Постановою від 26 травня 2021 року відкрито виконавче провадження Боржнику відомо про наявне відносно нього виконавче провадження, що підтверджується його заявою від 19 березня 2024 року. Таким чином, боржник знаючи про наявність і нього боргового зобов`язання та виконавчого провадження щодо нього, умисно його не виконує та ухиляється від його виконання, а тому головний державний виконавець Збаразького відділу ДВС звернувся до суду із вказаним клопотанням.

Головний державний виконавець Збаразького відділу ДВС у Тернопільському районі Тернопільської області Плавінська І.В. в судове засідання не з`явилась, однак вона просить розглянути подання без її участі.

Відповідно до п. 19 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов`язаний у разі ухилення боржника від виконання зобов`язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи чи керівника боржника - юридичної особи за межі України до виконання зобов`язань за рішенням або погашення заборгованості за рішеннями про стягнення періодичних платежів; Згідно ст.6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в`їзду в Україну громадян України» визначено, що громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта або громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи), - до виконання зобов`язань.

Згідно ст.441 ЦПК України тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення або рішення інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом.

Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею.

Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), якщо така особа ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на неї відповідним рішенням, на строк до виконання зобов`язань за рішенням, що виконується у виконавчому провадженні.

Дослідившиматеріали подання, суд, беручи до уваги те, що за наведених головним державним виконавцем обставин дане подання є обґрунтованим, так як ОСОБА_1 , знаючи про те, що у нього є боргові зобов`язання за судовим рішенням, ухиляється від його виконання, приходить до висновку про доцільність його задоволення з метою належного виконання судового рішення.

Керуючись ст.ст. 260, 441 ЦПК України, ст.6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в`їзду в Україну громадян України», ст.11 Закону України «Про виконавче провадження», суд,

п о с т а н о в и в :

Подання задовольнити.

Тимчасово обмежити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 у праві виїзду за межі України до виконання ним зобов`язань покладених на нього рішеннями суду.

Виконання даної ухвали доручити Державній прикордонній службі України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Тернопільського апеляційного суду через Збаразький районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Суддя Андрій ЛЕВКІВ

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118017177
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —598/833/24

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Левків А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні