Ухвала
від 22.03.2024 по справі 683/578/24
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/578/24

2/683/459/2024

У Х В А Л А

20 березня 2024 року м. Старокостянтинів

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

в складі: головуючого судді Завадської О.П.

секретаря Поважнюк О.Б.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Старокостянтинів Хмельницької області цивільну справу № 683/578/24, 2/683/459/2024 за позовом ОСОБА_1 до Старокостянтинівського районного споживчого товариства, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Спілка споживчих товариств Хмельницької області, про скасування рішення зборів уповноважених Старокостянтинівського районного споживчого товариства,

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом до Старокостянтинівського районного споживчого товариства, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Спілка споживчих товариств Хмельницької області, про скасування рішення зборів уповноважених Старокостянтинівського районного споживчого товариства.

Позивачка ОСОБА_1 подала до суду заяву про відмову від позову та закриття провадження у справі.

Відповідно до положень ч.3 ст.13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Згідно з ч.1 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно з ч.3 ст.206 ЦПК України у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Пунктом 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК визначено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Відповідно до ч. 2ст. 256 ЦПК Україниу разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Враховуючи, що позивачка подала заяву про відмову від позову та закриття провадження у справі й це не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд, зважаючи на принцип диспозитивності цивільного судочинства, що полягає у розгляді справи у межах заявлених вимог, вважає, що вказана заява підлягає задоволенню, провадження у справі слід закрити.

Керуючись ч.3 ст.13, ч.ч. 1, 3 ст.206, п. 4 ч. 1 ст. 255, ст. 256 ЦПК України,суд

постановив:

Прийняти відмову позивачки ОСОБА_1 від позовних вимог до Старокостянтинівського районного споживчого товариства, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Спілка споживчих товариств Хмельницької області, про скасування рішення зборів уповноважених Старокостянтинівського районного споживчого товариства.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Старокостянтинівського районного споживчого товариства, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Спілка споживчих товариств Хмельницької області, про скасування рішення зборів уповноважених Старокостянтинівського районного споживчого товариства закрити, у зв?язку з відмовою позивачки від позову і прийняття її судом.

Роз?яснити сторонам, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв?язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Хмельницького апеляційного суду в 15-денний строк з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п?ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118017644
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —683/578/24

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні