Ухвала
від 22.03.2024 по справі 510/347/24
РЕНІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 510/347/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.03.24 р. Ренійський районний суд Одеської області

в складі: головуючого судді - Бошков І.Д.;

за участю: секретаря - Березенко С.П.

розглядаючи у підготовчому відкритому судовому засіданні в залі суду м. Рені Одеської області заяву позивача про витребування доказів,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа орган опіки та піклування Виконавчого комітету Ренійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області про позбавлення батьківських прав..

Разом із позовною заявою позивач надав суду заяву про забезпечення доказів, а саме: витребування у Державної прикордонної служби України інформацію чи перетинала державний кордон ОСОБА_2 . Додав, що зазначене підтвердить той факт що відповідач виїхала на постійне місце проживання за кордон до РФ.

З урахуванням вищевикладеного, клопотання про забезпечення доказів у справі підлягає задоволенню.

Згідно із ч.1ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї..

Відповідно до ч.2ст.84 ЦПК України, у заяві про витребування доказів має бути зазначено, який доказ витребовується, обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати, підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа, вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Враховуючи обставини, які склалися на момент заяви, суд задовольняє клопотання заявника про витребування доказів в повному обсязі.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст.84,196-200,353,354 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву про витребування доказів позивача задовольнити.

Витребувати у Державної прикордонної служби України інформацію чи перетинала державний кордон ОСОБА_2 ,, громадянка Російської Федерації, ІНФОРМАЦІЯ_1 , із зазначенням відомостей в якому саме місці, дати, місяця та року перетину кордону, та в яку країну прямувала, з наданням відповідних доказів, а також чи перебуває вона на теперішній час на території України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Одеського апеляційного суду через Ренійський районний суд Одеської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.Д. Бошков

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118018327
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —510/347/24

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Бошков І. Д.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Бошков І. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні