Ухвала
від 01.04.2024 по справі 303/2494/24
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 303/2494/24

2-н/303/640/24

У Х В А Л А

про відмову у видачі судового наказу

01 квітня 2024 року м. Мукачево

Суддя Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Заболотний А.М., розглянувши заяву Комунального підприємства «Міськводоканал» Мукачівської міської ради про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення,-

в с т а н о в и в:

15.03.2024 року КП «Міськводоканал» Мукачівської міської ради звернулося до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Згідно з ст. 160 ЦПК України, судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу. Із заявою про видачу судового наказу може звернутися особа, якій належить право вимоги, а також органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Відповідно до п. 2 ст. 163 ЦПК України у заяві про видачу судового наказу повинно бути зазначено: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника (для фізичних осіб - громадян України), а також інші дані, якщо вони відомі заявнику, які ідентифікують боржника, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Аналіз ст. 163 ЦПК України вказує на те, що реєстраційний номер облікової картки платника податків боржника вказується за його наявності, тобто за умови, що особа не відмовлялася від його присвоєння, або хоча б номер і серію паспорта боржника. Щодо інших даних, то такі зазначаються, якщо вони відомі заявнику.

В поданій заяві про видачу судового наказу відсутні відомості про дату народження боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків боржника або номер і серія паспорта боржника, чи інші ідентифікаційні дані особи.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 165 ЦПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заява подана з порушеннями вимог статті 163 цього Кодексу.

Крім того, 25.03.2024 року до суду надійшла від ГУ ДМС України в Закарпатській області відповідь на запит, зі змісту якої встановлено, що за наявною в ДМС інформацією ОСОБА_1 зареєстрованим чи знятим з реєстраційного обліку за адресою: АДРЕСА_1 , не значиться.

У ч. 9 ст. 165 ЦПК України вказано, що у разі якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому порядку місце проживання (перебування) фізичної особи боржника, суд відмовляє у видачі судового наказу.

Враховуючи наведене та те, що отримана судом інформація не дає можливості встановити реєстраційний номер облікової картки платника податків боржника або номер і серію паспорта боржника ОСОБА_1 чи інші ідентифікаційні дані особи, а також зареєстроване у встановленому порядку місце проживання (перебування) фізичної особи боржника, суд приходить до висновку про наявність підстав для відмови у видачі судового наказу.

Керуючись ст. 14, 163, 165-166, 260 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в:

Відмовити Комунальному підприємству «Міськводоканал» Мукачівської міської ради про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Роз`яснити заявнику, що відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених п.п. 1, 2, 2-1, 8, 9 ч. 1 ст. 165 ЦПК України, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Закарпатського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя А.М.Заболотний

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118018623
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

Судовий реєстр по справі —303/2494/24

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Заболотний А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні