Ухвала
від 01.04.2024 по справі 274/2343/24
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №274/2343/24

Провадження № 2/0274/840/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження

"01" квітня 2024 р. м. Бердичів

Суддя БердичівськогоміськрайонногосудуЖитомирської областіХуторнаІ.Ю., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 до Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив «Щасливе життя», в особі ліквідатора Бондарчука Віталія Васильовича, місцезнаходження за адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 22, Бердичівської міської рада Житомирської області місцезнаходження за адресою: м. Бердичів, пл. Центральна, 1, Управління містобудування, архітектури та земельних відносин Бердичівської міської ради місцезнаходження за адресою: м.Бердичів, пл. Центральна, 1

про визнання права власності на нерухоме майно; визнання, що вид та класифікація нерухомого майна не суперечить вимогам містобудівної документації, -

в с т а н о в и в :

15.03.2024 ОСОБА_1 , в особі його адвоката Гуменюка О.В. звернувся до суду із позовом до Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив «Щасливе життя», в особі ліквідатора Бондарчука Віталія Васильовича, Бердичівської міської рада Житомирської області, Управління містобудування, архітектури та земельних відносин Бердичівської міської ради із позовом, у якому просить:

- визнати за ОСОБА_1 право власності на гараж (машинно-місце) № НОМЕР_1 , загальною площею 37,1 кв.м, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 ;

- визнати, що вид та класифікація гаражу (машинно-місця) № НОМЕР_1 , загальною площею 37,1 кв.м, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 в межах земельної ділянки, площею 0,1106 га з кадастровим номером 1810400000:01021:0388 не суперечить вимогам містобудівної документації, а саме плану зонування міста Бердичева Житомирської області та цільовому призначенню вказаної земельної ділянки.

Позов пред`явленоз тихпідстав,що через невиконання умов укладеного 12.02.2018 між позиваем та ОК ЖБК "Щасливе життя" договору № 11/Г щодо організації будівництва та здачі в експлуатацію за рахунок пайових внесків учасника та інших членів ЖБК нежитлового приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , позивач позбавлений можливості зареєструвати право власності на вказане нежитлове приміщення.

Ухвалою судді від 20.03.2024 позовна заява залишена без руху.

Недоліки позову представник позивача адвокат Гуменюк О.В. усунув 26.03.2024.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України. Справа підсудна Бердичівському міськрайонному суду Житомирської області. Відсутні підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Розгляд справи належить проводити в порядку загального позовного провадження.

Крім того,оскільки рішеннясуду можевплинути направа таобов`язки Відділу Державного архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Бердичівської міської ради Житомирської області, відповідно доч.3ст.53ЦПК України, вказануособу слід залучити до участі у справі, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись статтями 19, 53, 187, 258 261 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив «Щасливе життя», в особі ліквідатора Бондарчука Віталія Васильовича, Бердичівської міської ради Житомирської області, Управління містобудування, архітектури та земельних відносин Бердичівської міської ради про визнання права власності на нерухоме майно; визнання, що вид та класифікація нерухомого майна не суперечить вимогам містобудівної документації прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження.

Залучити до участі в справі в якості третьої особі без самостійних вимог Відділ Державногоархітектурно-будівельногоконтролю Виконавчогокомітету Бердичівськоїміської радиЖитомирської області(місцезнаходження за адресою: п/і 13301, м. Бердичів, пл. Центральна, 1, код ЄДРПОУ 40873629).

Призначити підготовче засідання о 14-30год.08.05.2024 у приміщенні Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області за адресою: Житомирська область, м. Бердичів, вул. Житомирська, 30-А.

Копію ухвали надіслати сторонам, відповідачам та третій особі, крім того, копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк для подання відповідачами відзиву на позовну заяву - п`ятнадцять днів, з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Визначити третій особі у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачам, що відзив на позовну заяву за формою та змістом має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копії відзивів, пояснень третьої особи та доданих до них документів повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання ними відзивів у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб адресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет (http://pgb.vn.court.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя І.Ю. Хуторна

СудБердичівський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118021070
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —274/2343/24

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хуторна І. Ю.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хуторна І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні