Постанова
від 09.09.2010 по справі 2а-4617/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 вересня 2010 року < Текст > Справа № 2а-4617/10/0870

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі :

головуючого - судді Татаринова Д.В.

при секретарі Сандига В.М.

розглянув у відкритому су довому засіданні адміністр ативну справу

за позовом: Державної податкової інспекції у Шевч енківському районі м. Запорі жжя, м. Запоріжжя,

до: Товариства з обме женою відповідальністю «Пос луга», м. Запоріжжя

про: припинення юриди чної особи,-

за участю представників ст орін:

від позивача: не з' явився;

від відповідача: не з' явив ся, -

ВСТАНОВИВ:

07 липня 2010 року до Запорізько го окружного адміністративн ого суду надійшов адміністра тивний позов Державної подат кової інспекції у Шевченківс ькому районі м. З апоріжжя (надалі ДПІ у Шевчен ківському районі м. Запоріжж я) до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Послуга» (н адалі ТОВ «Послуга»), в якому п озивач просить суд постанови ти рішення про припинення юр идичної особи ТОВ «Послуга».

Заявлені вимоги позивач об ґрунтовує ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців», ст. 11 Закону України «Про державну подат кову службу», зокрема вказує , що підставою для постановле ння судового рішення щодо пр ипинення юридичної особи є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті, в зв' язку з чим просить пр ипинити юридичну особу ТОВ « Послуга».

Ухвалою суду від 08 липня 2010 ро ку відкрито провадження у сп раві № 2а-4617/10/0870, судове засідання призначено на 25 серпня 2010 року об 16 год. 45 хв.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, д о суду надав заяву про розгля д справи без його участі, в пор ядку письмового провадження , позовні вимоги підтримує у п овному обсязі.

У судове засідання 20 вересн я 2010 року відповідач не з'явивс я вдруге, про час та місце розг ляду справи повідомлявся нал ежним чином, за адресою згідн о з довідкою державного реєс тратора. Документи направлен і відповідачу, повернулись н а адресу суду з відміткою пош тового відділення «за закінч енням терміну зберігання».

Відповідно до ч.4 ст.33 КАС Укр аїни у разі ненадання особам и, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або су дове повідомлення надсилают ься: юридичним особам та фізи чним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначе на в Єдиному державному реєс трі юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців; фізич ним особам, які не мають стату су підприємців, - за адресою їх місця проживання чи місця перебування, зареєстрованою у встановленому законом пор ядку. У разі відсутності осіб , які беруть участь у справі, з а такою адресою вважається, щ о судовий виклик або судове п овідомлення вручене їм належ ним чином.

За приписами ч.11 ст.35 КАС Укра їни розписку про одержання п овістки (повістку у разі немо жливості вручити її адресату чи відмови адресата її одерж ати) належить негайно поверн ути до адміністративного суд у. У разі повернення поштовог о відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з нез алежних від суду причин, вваж ається, що така повістка вруч ена належним чином.

Таким чином, суд вважає за м ожливе розглянути справу за відсутності відповідача на п ідставі наявних в справі док азів.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами стате й 33, 35, 41 КАС України суд розгляну в справу на підставі наявних доказів, фіксування судовог о засідання за допомогою зву козаписувального технічног о засобу не здійснювалось.

З матеріалів справи та наяв них в ній доказів, судом встан овлено наступне.

ТОВ «Послуга» (код ЄДРПОУ 22125 334) зареєстроване рішенням Вик онавчого комітету Запорізьк ої міської ради від 03 березня 2010 року в якості юридичної осо би, за адресою: вул. Пирогова, 1, м. Тернопіль, 46001.

Згідно довідки державного реєстратора Виконавчого ко мітету Запорізької міської р ади Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців «запис 16» від 19 листопада 2009 року місце знаходження ТОВ «Послуга» зм інено на адресу: вул. Чарівна, 42/59, Шевченківський район, м. За поріжжя, 69071

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Запоріжжя від № 6240/10/28-410 від 2 4 березня 2010 року, відповідач бі льше року не надає до органів державної податкової служби передбачені діючим законода вством України податкові дек ларації та документи бухгалт ерської звітності. Остання п одаткова звітність відповід ачем була надана у березні 2008 р оку.

Заборгованість перед бюдж етом у відповідача відсутня, про що свідчить довідка Держ авної податкової інспекції у Шевченківському районі м. За поріжжя № 531/10/24-020 від 19 серпня 2010 ро ку.

Статтею 9 Закону України «П ро систему оподаткування» №1 251 від 25 червня 1991 року передбаче но, що платник податків зобов ' язаний подавати до державн их податкових органів відпов ідно до законів декларації, б ухгалтерську звітність та ін ші документи і відомості, пов ' язані з обчисленням і спла тою податків і зборів (обов' язкових платежів).

Відповідно до ст. 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців», непод ання протягом року органам д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, докуме нтів фінансової звітності ві дповідно до закону є підстав ою для постановлення судовог о рішення щодо припинення юр идичної особи, що не пов' яза но з банкрутством юридичної особи.

Згідно із п. 17 абзацу 1 ст. 11 Зак ону України «Про державну по даткову службу в Україні» № 509 -ХІІ від 04.12.1990 органи державної податкової служби у випадках , в межах компетенції та у поря дку, встановлених законами У країни, мають право звертати ся у передбачених законом ви падках до судових органів із заявою (позовною заявою) про с касування державної реєстра ції суб' єкта підприємницьк ої діяльності.

Відповідач більше року не н адає декларації про доходи, щ о підтверджується довідкою Д ержавної податкової інспекц ії у Шевченківському районі м. Запоріжжя від № 6240/10/28-410 від 24 бе резня 2010 року.

Враховуючи викладене, а так ож те що відповідачем більше року не подається до податко вого органу декларації та ін ша податкова звітність, суд в важає вимоги позивача такими , що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, ке руючись Законом України «Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб - пі дприємців», ст. ст. 94, 158, 161-163 КАС Ук раїни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов за довольнити повністю.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відп овідальністю «Послуга» (вул. Чарівна, 42/59, Шевченківський ра йон, м. Запоріжжя, 69071

ідентифікаційний код 22125334).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду через Запорізький ок ружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний стро к з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі відповідно до ст атті 160 КАС України - з дня скл адення її в повному обсязі, ап еляційної скарги, з подачею ї ї копії відповідно до кілько сті осіб, які беруть участь у с праві.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п 'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /підпис/ Д.В. Татаринов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.09.2010
Оприлюднено27.10.2010
Номер документу11802115
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4617/10/0870

Постанова від 09.09.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 08.07.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні