Ухвала
від 26.03.2024 по справі 361/2796/24
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

26.03.2024

УКРАЇНА

БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇОБЛАСТІ

справа № 361/2796/24

провадження № 2/361/3279/24

УХВАЛА

26 березня 2024 року м. Бровари

Суддя Броварськогоміськрайонного судуКиївської областіПетришин Н.М.,перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особа:Виконавчий комітет Броварської міської ради Броварського району Київської області, як орган опіки та піклування про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на дитину,-

в с т а н о в и в:

До Броварського міськрайонного суду Київської області надійшла вищевказана заява ОСОБА_1 .

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем є фізична особа ОСОБА_2 , останнім зареєстрованим місцем проживання якої є: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 6 ст. 187 ЦПК України, у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Приписами ч. 2, ч. 4-1Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб визначається Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» затверджений Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (далі Порядок), у п. 5 якого визначено, що з метою обліку внутрішньо переміщених осіб уповноважений орган веде Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб, держателем якої є Міністерство соціальної політики України, до якої вноситься зокрема відомості про останнє зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону, та її фактичне місце проживання/перебування.

Згідно зі ст. 5 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», яка передбачає реєстрацію місця проживання внутрішньо переміщеної особи, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи засвідчує місце проживання внутрішньо переміщеної особи на період наявності підстав, зазначених у статті 1 цього Закону.

Підпунктом 52 пункту 4 Положення про Міністерство соціальної політики України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 423, передбачено, що Мінсоцполітики відповідно до покладених на нього завдань, зокрема, забезпечує формування та ведення ЄІБД ВПО.

Також, згідно з пунктами 2 та 14 Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2016 № 646 (зі змінами) адміністратором ЄІБД ВПО, відповідальним за забезпечення формування та ведення відповідної бази є Мінсоцполітики.

Із метою встановлення зареєстрованого місця проживання (перебування) боржника, суд вважає за необхідне зобов`язати Міністерство соціальної політики України надати суду відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб щодо боржника.

Керуючись ст.128,223,260,261 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Витребувати у Міністерства соціальної політики України інформацію з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб щодо адреси проживання ОСОБА_2 , останнім зареєстрованим місцем проживання якої є: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали надіслати Міністерству соціальної політики України для виконання (м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10, 01601, ел. адреса: info@mlsp.gov.ua).

Установити строк виконання ухвали протягом 5 робочих днів з дня одержання її копії.

Роз`яснити, що у разі неможливості подання доказів у строк 5 днів з дня отримання копії ухвали, особи, які не мають можливості подати докази, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, встановлені Цивільним процесуальним кодексом України.

Ухвала судунабирає законноїсили змоменту їїпідписання іоскарженню непідлягає.

Суддя Наталія ПЕТРИШИН

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118021636
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на дитину

Судовий реєстр по справі —361/2796/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні