Постанова
від 18.10.2010 по справі 2а-7472/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №6.13

ПОСТАНОВА

Іменем України

18 жовтня 2010 року Справа № 2а-7472/10/1270

Луганський окружни й адміністративний суд у скл аді:

судді Ушак ова Т.С.,

при секретарі Фені чевій О.М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом про курора Артемівського району м. Луганська в інтересах держ ави в особі Управління Пенсі йного фонду України в Артемі вському районі м. Луганська д о Товариства з обмеженою від повідальністю «Строй-центр» про стягнення недоїмки по сп латі внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування в сумі 1 140,48 грн.,-

В С Т А Н О В И В :

29 вересня 2010 року до Луг анського окружного адмініст ративного суду надійшов адмі ністративний позов прокурор а Артемівського району м. Луг анська в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Артемівсько му районі м. Луганська до Това риства з обмеженою відповіда льністю «Строй-центр» про ст ягнення недоїмки по сплаті в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання в сумі 1 140,48 грн.

Прокурор в судове зас ідання не з' явився, причин н еявки суду не повідомив, про д ату, час та місце судового роз гляду справи повідомлявся на лежним чином.

Представник позивача в судовому засіданні підтрима в заявлені позовні вимоги, пі дтримав доводи, викладені в п озові, просив суд задовольни ти позовні вимоги у повному о бсязі.

Представник відповідач а в судове засідання не з' яв ився, причин неявки суду не по відомив, про дату, час та місце судового розгляду справи по відомлявся належним чином.

Суд, вислухавши предст авника позивача, вивчивши ма теріали справи та дослідивши докази, вважає, що позовні вим оги підлягають задоволенню з наступних підстав.

В судовому засіданні вс тановлено, що Товариство з об меженою відповідальністю «С трой-центр» зареєстровано в якості юридичної особи викон авчим комітетом Олександрів ської міської ради Артемівсь кого району м. Луганська, іден тифікаційний код 32006820.

Відповідач є платнико м страхових внесків на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування.

Згідно до ст.ст. 14, 15 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування» від 09.07.2003 року №1058 (дал і - Закон №1058) підприємства, ус танови організації незалежн о від форми власності, виду ді яльності та господарювання є страхувальниками та платник ами страхових внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 17, п. 6 ст. 20 Закону № 1058 страхувальн ики зобов' язані нараховува ти, обчислювати і сплачувати у встановлені строки та в пов ному обсязі страхові внески до Пенсійного фонду України.

З матеріалів справи слід , що відповідач не сплачує стр ахові внески на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування, у зв' язку з чим с таном на 01.07.2010 року має заборгов аність по сплаті внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування за п еріод з 20.06.2008 року по 20.08.2008 року в с умі 1 140,48 грн., що підтверджуєтьс я відповідними розрахунками суми страхових внесків на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування, вимо гою про сплату боргу, копії як их знаходяться в матеріалах справи.

Згідно ч. 3 ст. 106 Закону Ук раїни «Про загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування» 26.03.2010 року директор Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Строй-центр» під о собистий підпис отримав вимо гу про сплату боргу від 25.03.2010 ро ку № Ю-94 на суму 1 140,48 грн., що підтв ерджується корінцем вимоги, копія якого знаходиться в ма теріалах справи.

Зазначену вимогу ві дповідачем не оскаржено та н е узгоджено з органами Пенсі йного фонду суму боргу.

На теперішній час заб оргованість по сплаті страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування відповідачем у доб ровільному порядку не сплаче на.

Таким чином, суд вважа є позовні вимоги обґрунтован ими і такими, що підлягають за доволенню.

Питання про розподіл судових витрат не вирішуєть ся у зв' язку з тим, що відпові дно до ст.4 Декрету Кабінету Мі ністрів України «Про державн е мито» позивач звільнений в ід сплати судового збору.

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 17, 87, 89, 94, 158 - 163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги проку рора Артемівського району м. Луганська в інтересах держа ви в особі Управління Пенсій ного фонду України в Артемів ському районі м. Луганська до Товариства з обмеженою відп овідальністю «Строй-центр» п ро стягнення недоїмки по спл аті внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування в сумі 1 140,48 грн. задово льнити у повному обсязі.

Стягнути з Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Строй-центр» на користь У правління Пенсійного фонду У країни в Артемівському район і м. Луганська недоїмку по спл аті страхових внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування в сумі 1 140,48 грн. (одна тисяча сто сорок гривень 48 копійок).

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Донецького апеляційно го адміністративного суду.

Апеляційна скарга под ається до Донецького апеляці йного адміністративного суд у через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасн о надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної ін станції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інста нції подається протягом деся ти днів з дня її проголошення . У разі застосування судом ча стини третьої статті 160 КАС Ук раїни, а також прийняття пост анови у письмовому проваджен ні апеляційна скарга подаєть ся протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та по рядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС Украї ни, було повідомлено про можл ивість отримання копії поста нови суду безпосередньо в су ді, то десятиденний строк на а пеляційне оскарження постан ови суду обчислюється з наст упного дня після закінчення п'ятиденного строку з момент у отримання суб'єктом владни х повноважень повідомлення п ро можливість отримання копі ї постанови суду.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статте ю 186 КАС України, якщо таку скар гу не було подано.

У разі подання апеляці йної скарги судове рішення, я кщо його не скасовано, набира є законної сили після поверн ення апеляційної скарги, від мови у відкритті апеляційног о провадження або набрання з аконної сили рішенням за нас лідками апеляційного провад ження.

Якщо строк апеляційно го оскарження буде поновлено , то вважається, що постанова с уду не набрала законної сили .

Повний текст постано ви виготовлено та підписано 25 жовтня 2010 року.

Суддя Т.С. Ушаков

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.10.2010
Оприлюднено27.10.2010
Номер документу11802253
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7472/10/1270

Постанова від 18.10.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.С. Ушаков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні