Ухвала
від 01.04.2024 по справі 953/8186/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/8186/23

н/п 2/953/717/24

УХВАЛА

(про витребування доказів)

"01" квітня 2024 р. Київський районний суд м.Харкова в складі:

головуючого судді Зуб Г.А.,

за участю секретаря Черниш О.М.,

за участю представників ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в режимі відео-конференції цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_3 (місцеперебування: АДРЕСА_1 ) в особі представника адвоката Влащенко Олега Анатолійовича (місцеперебування: м. Київ, вул. Кривоноса, буд. 27) до комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Харківська обласна клінічна психіатрична лікарня №3» (місцезнаходження: м. Харків, вул. Академіка Павлова, буд. 46), лікаря Харківського обласного психоневрологічного диспансера імені ОСОБА_4 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) про відшкодування моральної шкоди, визнання діагнозу недійсним, виключення запису психіатра, визнання неналежним надання медичної допомоги,-

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшла вказана позовна заява, в якій представник позивача просить зобов`язати відповідача КНП ХОР «ХОКПЛ №3» усунути лікарську помилку лікаря ОСОБА_5 помилковий діагноз відносно позивача, а саме: F23.01 Гострий поліморфний психотичний розлад без симптомів шизофренії, з зазначенням асоційованого гострого стресу; та стягнути з відповідача лікаря ОСОБА_5 на користь позивача в рахунок відшкодування моральної шкоди суму в розмірі 100000 грн.

Ухвалою судді від 31.10.2023 прийнято до розгляду вказану позовну заяву, та відкрито провадження в ній в порядку спрощеного позовного провадження.

Судом встановлено, що стороною позивача заявлено клопотання про витребування доказів у відповідача щодо медичної документації встановленого діагнозу позивачу лікарем ОСОБА_5 .

Представник позивача в судовому засіданні підтримав вказане клопотання.

Представник відповідача КНП ХОР «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» в судовому засіданні покладався на розсуд суду.

Відповідач ОСОБА_5 в судове засідання не з`явилась, повідомлялась у встановленому законом порядку, у поданому відзиві просила розглянути справу за її відсутності.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи викладене, та предмет спору, суд приходить до висновку, що вказане клопотання підлягає задоволення для повного та всебічного розгляду справи, оскільки вказані відомості становлять лікарську таємницю.

Керуючись : ст. 84 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати у КНП ХОР «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» належним чином завірену медичну документацію встановленого діагнозу 06.10.2021 лікарем ОСОБА_5 стосовно ОСОБА_3 , 1987 р.н.,

Роз`яснити, що витребувані належним чином завірені копії документів повинні бути надіслані (надані) безпосередньо до Київського районного суду м. Харкова у строк до 26 квітня 2024 року. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити третій особі, що на підставі п. 3 ч. 1ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Ухвала набирає чинності з моменту її проголошення.

Суддя Г.А. Зуб

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118023073
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди, визнання діагнозу недійсним, виключення запису психіатра, визнання неналежним надання медичної допомоги

Судовий реєстр по справі —953/8186/23

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні