Ухвала
від 28.03.2024 по справі 207/845/24
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/845/24

№ 2/207/609/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2024 року Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Подобєд О.К.

при секретарі Пильовій І.О.

за участю представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_3 до Кам`янської міської ради, треті особи: Друга Кам`янська державна нотаріальна контора державний нотаріус Другої Кам`янської державної нотаріальної контори Астахова О.С., Департамент комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно Кам`янської міської ради, про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_3 до Кам`янської міської ради, треті особи: Друга Кам`янська державна нотаріальна контора державний нотаріус Другої Кам`янської державної нотаріальної контори Астахова О.С., Департамент комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно Кам`янської міської ради, про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Представником відповідача через канцелярію суду було подано клопотання про залучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_4 , в зв`язку з тим, що в провадженні Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська перебувала справа за позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_3 , третя особа: Департамент комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно Кам`янської міської ради, про визнання угоди купівлі-продажу будинку дійсною та визнання права власності на будинок.

Представник позивача заперечувала проти задоволення клопотання. Зазначила, що перебування в провадженні суду цивільної справи за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_3 , третя особа: Департамент комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно Кам`янської міської ради, про визнання угоди купівлі-продажу будинку дійсною та визнання права власності на будинок, не має ніякого відношення до розгляду вказаної справи.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Суд, вислухавши учасників процесу, дослідивши матеріали справи, вважає необхідним відмовити в задоволенні клопотання представника відповідача, в зв`язку з його необґрунтованістю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 222 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника відповідача про залучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_4 відмовити.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя Подобєд О.К.

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118025359
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —207/845/24

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Подобєд О. К.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Подобєд О. К.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Подобєд О. К.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Подобєд О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні