Ухвала
від 01.04.2024 по справі 212/6353/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/6353/23

2-о/212/13/24

У Х В А Л А

01 квітня 2024 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді:Ведяшкіної Ю.В.

секретар судового засіданняІвашко А.А.

присяжні: ОСОБА_1 , Козлова О.О.

у цивільнійсправі №212/6353/23 за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа: Виконавчий комітет Покровської районної у місті Ради м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в особі органу опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки,-

В С Т А Н О В И В :

22.08.2023 року заявник ОСОБА_2 звернувся до суду із заявою про визнання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною особою та встановлення над ним опіки, призначивши його опікуном.

04 жовтня 2023 року ухвалою Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області провадження по вказаній справі було зупинено у зв`язку з призначенням судово-психіатричної експертизи.

27 березня 2024 року до суду надійшла цивільна справа разом з висновком судово-психіатричної експертизи.

Відповідно до ст. 254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Оскільки обставини, що викликали зупинення провадження у даній цивільній справівідпали, суд вважає за необхіднепровадження у справі поновити.

Також відповідно до ч.5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановленихпунктами 1,9і10частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до ч.2 ст.13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг:1) захист;2) здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;3) складення документів процесуального характеру.

За положеннями п.24 ч.1ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб.

На підставі викладеного, з метою забезпечення виконання вимог цивільно-процесуального кодексу, вважаю за необхідне доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області призначити ОСОБА_3 адвоката для здійснення представництва інтересів під час розгляду справи.

Керуючись ст.ст.254,293 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Поновити провадження по справі за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа: Виконавчий комітет Покровської районної у місті Ради м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в особі органу опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки.

Призначити відкрите судове засідання на 14-00год., 25квітня 2024року у приміщенні Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області (50029, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Захисників Азовсталі, буд. 3, кабінет 303)

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 для розгляду заяви ОСОБА_2 , заінтересована особа: Виконавчий комітет Покровської районної у місті Ради м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в особі органу опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, що призначене на 14-00год., 25квітня 2024року в залі судового засідання № 304 Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, 50029, м. Кривий Ріг, вул. Захисників Азовсталі, 3).

Копію ухвали направити до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області (49083, Дніпропетровська область, м. Дніпро, проспект Слобожанський, 29) для виконання.

Оплату юридичних послуг адвоката провести за рахунок держави.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала суду складена та підписана 01.04.2024 року.

Суддя Ю. В. Ведяшкіна

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118025746
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки

Судовий реєстр по справі —212/6353/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ведяшкіна Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні