Постанова
від 25.10.2010 по справі 2а-4770/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

      

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 жовтня 2010 року < ЧАС >

м. Полтава

Справа № 2а-4770/10/1670

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду  Кукоба О.О., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Полтаві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Багатопрофільна фірма "Бізнес Інвест Менеджмент" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція у м. Полтаві 05 жовтня 2010 року звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Багатопрофільна фірма "Бізнес Інвест Менеджмент" про припинення юридичної особи.

В обґрунтування своїх вимог позивач посилався на те, що відповідач не звітує до Державної податкової інспекції у м. Полтаві з моменту реєстрації, що є підставою для звернення податкової інспекції до суду про припинення юридичної особи відповідача згідно з пунктом 4 частини 2 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”.

Як вбачається з матеріалів справи 12 жовтня 2010 року відповідач отримав копію ухвали про відкриття скороченого провадження, що підтверджується відміткою про отримання у повідомленні про вручення рекомендованого поштового відправлення. Разом з тим, у строк, встановлений частиною 3 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідачем не подано до суду заперечень проти позову чи заяви про визнання позову.

Відтак, суд дійшов висновку, що спір підлягає вирішенню на підставі наявних у матеріалах справи доказів, оскільки вони повно та всебічно висвітлюють обставини спірних правовідносин.

Розглянувши подані позивачем документи, об’єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Багатопрофільна фірма "Бізнес Інвест Менеджмент" зареєстроване Виконавчим комітетом Полтавської міської ради Полтавської області 13.08.2007 року, про що видане свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи серії А00 № 712567 та присвоєно ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ –35295571.

Згідно довідки Державної податкової інспекції у м. Полтаві від 01.10.2010 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Багатопрофільна фірма "Бізнес Інвест Менеджмент" станом на 28.09.2010 року заборгованості перед бюджетом не має (а.с. 9).

Відповідно до пункту 2 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів відповідно до законів декларації, які пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Проте, судом встановлено, що відповідач не звітує до Державної податкової інспекції у м. Полтаві з моменту реєстрації, що підтверджується довідкою позивача від 01.10.2010 року № 13406/9/10-230 (а.с. 9).

Згідно пункту 17 статті 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” голови державних податкових адміністрацій і начальники державних податкових інспекцій та їх заступники мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою про скасування державної реєстрації (припинення) суб’єкта підприємницької діяльності.

Пункт 4 частини 2 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” передбачає, що неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Таким чином, суд дійшов висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до частини 1 статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження, виконуються негайно.

На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про систему оподаткування», Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», Законом України «Про державну податкову службу в Україні», статтями  7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Полтаві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Багатопрофільна фірма "Бізнес Інвест Менеджмент" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю "Багатопрофільна фірма "Бізнес Інвест Менеджмент" (код ЄДРПОУ 35295571, номер запису в ЄДРПОУ 1 588 102 0000 006921, АДРЕСА_1, 36034).

Копію постанови, після набрання нею законної сили, направити Управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців Виконавчого комітету Полтавської міської ради для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Багатопрофільна фірма "Бізнес Інвест Менеджмент".

Постанова підлягає негайному виконанню.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням  її копії до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                                                          О.О. Кукоба

Дата ухвалення рішення25.10.2010
Оприлюднено27.10.2010
Номер документу11802673
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4770/10/1670

Постанова від 25.10.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні